Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, regreta decizia conducerii Nokia de a inchide fabrica din comuna Jucu, sustinand ca aceasta este un efect al dinamicii economice mondiale, dar spune ca in perioada urmatoare va fi anuntata "venirea unor giganti industriali" la Cluj.

PETITIE: Desecretizati contractul cu Nokia!

Potrivit unui comunicat al Primariei Cluj-Napoca transmis, joi, si semnat de primarul Sorin Apostu, municipalitatea va anunta in perioada urmatoare venirea la Cluj-Napoca "a unor giganti industriali si din domeniul tehnologiei informatiei".

"Regret ca, pentru a face fata crizei, solutia pentru cei de la Nokia este sa inchida prematur fabrica de productie din comuna Jucu - membra a zonei metropolitane Cluj-Napoca. Doresc, insa sa ii asigur pe clujeni cu privire la faptul ca aceasta decizie radicala nu a fost motivata de conditiile create aici pentru companie, ci de dinamica pietei de productie a echipamentelor de telefonie mobila la nivel mondial. Mai mult, faptul ca suntem deschisi pentru a incuraja venirea de noi investitori, romani sau straini la Cluj-Napoca si facem toate eforturile institutionale pe care o administratie publica locala are datoria de a le intreprinde va putea fi evidentiat in urmatoarea perioada, cand, clauzele de confidentialitate care astazi ma impiedica sa dau detalii, vor permite sa anuntam venirea la Cluj-Napoca a unor giganti industriali si din domeniul tehnologiei informatiei", a declarat primarul Sorin Apostu.

Grupul finlandez Nokia a anuntat joi ca va inchide fabrica de la Jucu, judetul Cluj, in cadrul unui program de eficientizare si reducere a costurilor, iar 2.200 de angajati isi vor pierde locurile de munca


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Setari Cookie-uri