Nokia va cauta potentiali investitori interesati de fabrica de la Jucu, cu intentia de a vinde aceasta unitate catre o alta companie, a declarat presedintele grupului finlandez, Stephen Elop.

PETITIE: Desecretizati contractul cu Nokia!

El a precizat ca, in acest interval, la fabrica de la Jucu vor fi pastrati doar angajatii serviciului de vanzari, restul personalului urmand sa fie disponibilizat.

Presedintele Nokia a explicat decizia companiei de a se retrage din Romania prin faptul ca majoritatea consumatorilor s-au orientat in ultimul timp spre aparatele tip smartphone.

"Nokia incearca sa se miste mai repede decat piata", a spus Elop, potrivit Mediafax.

El a aratat totodata ca a avut discutii in ultimele 12-18 ore cu Guvernul de la Bucuresti, anuntand oficialii despre decizia Nokia de a pleca din Romania.

Grupul finlandez Nokia a anuntat
ca va inchide fabrica de la Jucu, judetul Cluj, in cadrul unui program de eficientizare si reducere a costurilor, iar 2.200 de angajati isi vor pierde locurile de munca, deoarece unitatile de productie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez. Procedurile de inchidere a fabricii vor fi derulate pana la sfarsitul anului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Romania va avea cea mai mare fabrica de kefir din Europa