Intrebata daca decizia Nokia de a pleca din Romania este un esec al actualei guvernari, Boagiu a spus: "Depinde cine vorbeste. Daca vorbeste opozitia, din punctul lor de vedere, da. Daca vorbim onest, in situatia economica in care ne aflam in acest moment, care nu este cea mai favorabila pentru niciun stat, orice companie este libera sa decida unde isi desfasoara activitatea".

Boagiu a spus ca Nokia a primit din partea autoritatilor toate conditiile si s-a raspuns tuturor solicitarilor pe care aceasta companie le-a formulat.

"Este o decizie strict manageriala pe care nu ai cum s-o opresti. Compania exista ca sa faca profit", a spus ea.

Nokia va inchide fabrica de la Jucu, judetul Cluj, in cadrul unui program de eficientizare si reducere a costurilor, iar 2.200 de angajati isi vor pierde locurile de munca, deoarece unitatile de productie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez.

Grupul finlandez Nokia a inceput in februarie 2008 productia de telefoane mobile la fabrica din Jucu, investitia in fabrica ridicandu-se la 60 de milioane de euro.

Citeste si:

Procedurile de inchidere a fabricii se vor derula pana la sfarsitul anului.

Producatorul finlandez de telefoane mobile a mai inchis in acest an si centrul de Cercetare si Dezvoltare din Cluj, concediind cei aproximativ 120 de angajati ai unitatii.

"Nokia vrea sa-si ajusteze productia de telefoane catre locatiile cu proximitate optima fata de distribuitori si de pietele cheie. Prin urmare, Nokia intentioneaza sa inchida fabrica de la Cluj, Romania, inainte de sfarsitul anului 2011, deoarece unitatile de productie de mare volum din Asia ofera o mai buna scara a operatiunilor si beneficii de proximitate", se arata intr-un comunicat transmis joi (28 septembrie) de grupul finlandez Nokia.