Boagiu a facut aceste declaratii in contextul unei intrebari referitoare la faptul ca autoritatile romane anunta noi investitori straini insa numele lor sunt tinute secret, scrie Mediafax.

"Nu exista secrete. Eu va dau un exemplu pe care il cunosc foarte bine. De exemplu la Targu Mures, si-a anuntat IBM dorinta de a crea un parc tehnologic. Este o discutie care se poarta de la sfarsitul anului trecut", a explicat Boagiu.

Ea a spus ca a avut loc un schimb de terenuri anume pentru a oferi infrastructura necesara companiei IBM.

"Stiu foarte bine pentru ca noi sustinem aceasta investitie facand un schimb de terenuri pentru a crea, pentru a oferi infrastructura necesara pentru a veni investitorul strain", a spus Boagiu.

Ea nu a oferit detalii financiare si nici un termen de incepere a proiectului, insa a adaugat ca mai sunt si alti investitori interesati de Romania.

Citeste si:

Recent, ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor, Valerian Vreme, declara ca ministerul lucreaza la o schema de ajutoare de stat pentru companiile care vor sa dezvolte in Romania afaceri in domeniul IT&C, printre beneficiarii acesteia urmand sa se numere IBM, Oracle, Dell si Ericsson.

"Centrul in care IBM ar putea angaja 3.000 de salariati este diferit de proiectul din Targu Mures", spunea Vreme la mijlocul lunii septembrie.

La finele anului trecut, ministrul Vreme a anuntat ca, la Targu Mures, ar putea fi infiintat un centru de cercetare al IBM, in care va fi instalat un "supercomputer" la care va fi conectata intreaga zona balcanica.

Subsidiara locala a IBM, cel mai mare furnizor international de servicii IT, are doua centre in Romania, respectiv Global Procurement Services Group Romania Remote Delivery Center si Application Services Global Delivery Center Eastern Europe, ambele fiind situate in Bucuresti.

Infiintata in 1995, IBM Romania a consemnat anul trecut o cifra de afaceri de 227,02 milioane de lei (53,4 milioane euro), de la 216,6 milioane de lei in 2009, si avea peste 660 de angajati.