Actiunile Kodak s-au prabusit vineri (30 septembrie) cu 54% pe bursa din SUA, din cauza speculatiilor privind falimentul companiei, dupa ce Kodak a angajat o firma de avocatura renumita pentru cazuri de insolventa, transmite Reuters, citata de Mediafax.

Cotatia Kodak a inregistrat un declin maxim de 68% pe parcursul sedintei.

Compania, care a lansat primul aparat de fotografiat in 1888, a negat ca ar avea un plan pentru faliment, adaugand ca este decisa sa-si respecte angajamentele si cauta modalitati de a-si monetiza portofoliul de patente.

Conducerea a confirmat ca a angajat firma de avocatura Jones Day, dar nu a oferit detalii privind scopul acestei decizii.

Kodak s-a confruntat cu probleme odata cu introducerea camerelor foto digitale si nu a mai inregistrat profit din 2007. Compania analizeaza vanzarea de patente referitoare la imaginile digitale, cu o valoare estimata la doua miliarde de dolari, si a angajat banca de investitii Lazard in iulie pentru identificarea de optiuni.

Compania a respins speculatiile privind falimentul dupa ce declinul actiunilor a ajuns la 68%, la un pret de 54 de centi. Titlurile au revenit usor, pana la un declin de 53,8%, la 78 de centi.

Valoarea de piata a Kodak a ajuns vineri la un minim de circa 210 milioane de dolari, de la maximul de 31 miliarde de dolari in februarie 1997.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si