"Absolut ca s-a discutat si despre situatia de la Cluj. Comisarul Tajani a discutat pe larg cu CEO al Nokia despre planurile de restructurare a companiei", a declarat, luni, pentru Mediafax, Carlo Corazza, purtatorul de cuvant al comisarului Tajani.

Antonio Tajani s-a aflat, luni, intr-o vizita in Finlanda, prima sa intalnire fiind cu conducerea companiei Nokia.

Potrivit purtatorului de cuvant, comisarul s-a referit, in discutiile sale, inclusiv la efectele sociale ale masurii luate in legatura cu fabrica de la Jucu.

"Comisarul a oferit sprijinul Comisiei", a mai spus purtatorul de cuvant.

Nokia va inchide fabrica de la Jucu, judetul Cluj, in cadrul unui program de eficientizare si reducere a costurilor, iar 2.200 de angajati isi vor pierde locurile de munca, deoarece unitatile de productie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez.

Citeste si:

Grupul finlandez Nokia a inceput in februarie 2008 productia de telefoane mobile la fabrica din Jucu. Procedurile de inchidere a fabricii se vor derula pana la sfarsitul anului.

Valentin Ilcas, presedintele sindicatului "Nokia Metal", declara, imediat dupa anuntul privind inchiderea fabricii Nokia de la Jucu, ca angajatii au fost "socati" de decizia companiei finlandeze.

Premierul Emil Boc a declarat, la randul sau, ca plecarea Nokia din Cluj influenteaza prognoza de crestere economica a Romaniei pentru anul viitor, iar Guvernul incearca sa minimizeze cat se poate acest lucru.

La randul sau, presedintele Traian Basescu a declarat, joi, referindu-se la situatia de la Jucu, ca este vorba despre un fenomen la care Romania trebuie sa se astepte, avertizand ca inchiderile potentiale nu se pot referi numai la fabrica din aceasta localitate, ci si la alte industrii.