In urma unei investigatii finalizate la sfarsitul anului 2006, Consiliul Concurentei a amendat SC Cablevision of Romania SRL si SC UPC Romania SA (aceasta din urma in calitate de succesor al SC Astral Telecom SA) cu amenzi totale de 17,879 milioane lei pentru abuz de pozitie dominanta manifestat prin impunerea de tarife majorate in mod nejustificat de cresterea costurilor.

Atat UPC Romania cat si Cablevision of Romania SRL au atacat decizia autoritatii de concurenta la Curtea de Apel Bucuresti, care s-a pronuntat in favoarea reclamantilor. Consiliul Concurentei a formulat recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie si a castigat in cazul UPC, procesul cu Cablevision of Romania fiind in derulare.

In cadrul aceleiasi investigatii, Consiliul Concurentei a mai constatat si sanctionat cu aproximativ 8 milioane lei companiile UPC Romania si RCS&RDS (aceasta din urma in calitate de succesor al HI-FI Quadral si TVS Holding srl) pentru participarea la un cartel avand ca obiect impartirea pietei serviciilor de cablu din municipiul Timisoara. Pentru aceasta practica anticoncurentiala, instanta a anulat amenzile fara a se pronunta asupra vinovatiei sau nevinovatiei companiilor implicate, ci considerand ca aplicarea sanctiunilor s-a prescris.