Apple a prezentat noua versiune a iPhone, dupa 15 luni de asteptare, in speranta ca va pastra pozitia de lider fata de concurentii care vand modele dotate cu sistemul de operare Android produs de Google. Nu este vorba despre iPhone 5, asa cum asteptau fanii Apple, ci despre o versiune imbunatatia a modelului iPhone 4.
Noul director al Apple, Tim Cook, a facut onorurile de la sediul central al Apple, aceasta fiind prima lansare importanta a unui produs din ultimii ani care a avut loc in lipsa lui Steve Jobs.

Lansarile de produse ale Apple sunt unele dintre cele mai asteptate evenimente in sectorul tehnologic, fiind urmarite de fani, investitori, presa si jucatorii din sectorul de profil.

Unii actionari si analisti asteaptau si aparitia la eveniment a lui Jobs, in prezent presedinte al Apple.

Prin lansarea noului smartphone, Apple se confrunta cu provocarea de a depasi popularitatea actualului iPhone 4, un hit al ultimelor 15 luni, cu vanzari de peste 20 de milioane de aparate in trimestrul al treilea.

Noul iPhone4S

- Data lansare iOS 5: 12 octombrie
- Vor fi disponibile peste 200 de noi caracteristici
- O noua aplicatie numita “Find my Friends” – care da posibilitatea utilizatorului sa impartaseasca prietenilor unde se afla si cat de mult intentioneaza sa stea in acel loc (similar Facebook)
- Phil Schiller, Apple: “Cu noul iPod Nano este mai usor navighezi printre aplicatii cu o simpla atingere”
- Preturile iPod Nano au scazut la 129$ pentru varianta de 8GB si 149$ pentru cea de 16GB;
- Noul Apple 4S este de fapt o imbunatatire a variantei precedente
- Noul Apple 4S foloseste un procesor A5 similar celui folosit la tableta iPad2; “Noul procesor ofera o mai buna viteza in jocuri”, sustine Schiller
- Procesorul folosit pe noul Apple este de 2 ori mai rapid si are o grafica dual-core

- Durata bateriei: 8 ore vorbire in 3G, 9 ore navigare pe internet (wi-fi), 10 ore filme
- Antena: noul smartphone dispune de doua antene gandite sa imbunatateasca sunetul din timpul convorbirii telefonice si, deci, este capabil sa descarce informatia de doua ori mai repede;
- iPhone 4 a fost disponibil pentru GSM si CDMA. Noul iPhone 4s nu face rabat de la aceste optiuni si si va functiona in ambele retele.

Sistemul este destinat in special celor care calatoresc foarte mult in jurul lumii si isi doresc sa schimbe caracteristicile retelei.

- Camera foto: 8 megapixeli, rezolutie 3264x 2448. Asta inseamna ca poti scoate fotografii de 8” x 10”, sustine Schiller.
- "Noul senzor este cu 33% mai rapid la poze", sustine acelasi Phil Schiller (foto dreapta).
- Lentila este compusa din 5 elemente, ceea ce face fotografiile mai clare
- Durata executiei unei fotografii dureaza 1.1 secunde
- Camera video: Filmeaza 1080p si cuprinde facilitati de stabilitzare a imaginii
- Airplay este sistemul implementat de Apple pentru receptia canalelor TV. Ca si iPad2, noul iPhone 4S va beneficia de “Airplay Mirroring” ce permite conectarea a ceea ruleaza pe ecranul telefonului sa se vada pe un ecran de mari dimensiuni prin conectarea la dispozitivul Apple TV, dezvoltat de grupul american.

- “Ceea ce ne dorim cu adevarat este sa vorbim cu dispozitivul nostru”, sustine Schiller, cand vorbeste despre voice-control.
- “Siri” este un asistent inteligent ce iti sta la dispozitie cu sfaturi pentru ce te intereseaza – este pentru prima data cand Apple arata ce isi doreste sa faca cu noua tehnologie;
- Ca exemplu (Scott Forsall face demonstratia): prin apasarea butonului home apare o noua imagine in care poti intreba, de exemplu: cum va fi vremea? Si apoi apare vremea. Apoi “imi trebuie o haina de ploaie?” – iar smartphone-ul ii raspunde: Sunt toate premisele ca maine sa ploua!”
- “Trezeste-ma la 6 A.M.", si telefonul isi seteaza automat alarma la ora 6 dimineata.

- Prin parteneriatul cu Yelp, Siri poate gasi si restaurante.
- “Siri” foloseste o voce generata de calculator ce suna a o engleza cu accent suedez.
- Pentru cei care au masina, Siri poate trimite si citi mesaje pentru ca usura efortul soferului auto si de a-I permite sa fie atent la condus.
- “Siri” poate deasemenea sa fie setat sa iti aduca aminte diferite evenimente la care trebuie sa iei parte
- Preturi: 199$ pentru varianta de 16GB, 299$ pentru cea de 32GB si 399$ pentru cea de 64GB – toate la abonament incheiat pe doi ani.
- Rezervarile incep din 7 octombrie si telefoanele vor fi disponibile din 14 octombrie.
- iPhone 4S va fi disponibil prima data pe serviciul de telefonie Sprint
- Pana la sfarsitul anului, Apple 4S va fi disponibil in 70 de tari

1. Sunteti dezamagiti de noul model?

2. Veti cumpara noul model?




IPhone, considerat un element de referinta al pietei smartphone, a avut un succes imens inca de la lansarea in 2007, dar este concurat puternic de telefoanele cu sistem de operare Android, care conduc pe piata din SUA, cu o cota de 43%, potrivit datelor companiei de cercetare a pietei Nielsen.

Modelul iPhone se afla pe locul al doilea pe piata americana, cu 28%.

La nivel mondial, livrarile de iPhone au urcat cu 9,1% in trimestrul al doilea, iar cele ale Nokia au scazut cu 30%. Apple a preluat pozitia de lider pe acest segment, cu o cota de 18,4%, devansand Nokia.

Samsung a urcat pe locul al doilea, cu o cota de 17,8% pe piata mondiala.




Sursa informatii: WSJ si
Mediafax

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri