Samsung Electronics, al doilea producator de telefoane mobile la nivel mondial, vrea sa ceara instantei din Paris si Milano ordine preliminare de interdictie in Franta si Italia pentru iPhone 4S, telefon lansat de compania americana Apple in aceasta saptamana.
Cererile se refera la doua incalcari de patente ce privesc tehnologia de telecomunicatii wireless, mai exact standardele Wideband Code Division Multiple Access (WCDMA) pentru dispozitivele mobile 3G. Tehnologia este esentiala pentru functionarea optima a retelelor si dispozitivelor telecom, iar Samsung considera ca incalcarea acesteia de catre Apple este prea grava si ca vanzarea lui iPhone 4S ar trebui interzisa.

“Apple a continuat sa violeze in mod flagrant drepturile noastre de proprietate intelectuala si sa foloseasca tehnologiile noastre, iar noi ne vom apara drepturile de proprietate intelectuala. Samsung are in plan cererea unor interdictii preliminare in alte tari dupa evaluarea situatiei “, au afirmat oficialii companiei sud-coreene.

Obiectul disputei este pozitia de lider pe piata smartphone, care anul trecut a fost in jurul a 296 milioane de unitati (19% din intreaga piata de telefoane), mai mult cu 72% comparativ cu anul 2009, potrivit companiei de cercetare Gartner.

La sfarsitul lunii iunie, Apple era cel mai mare furnizor individual de smartphone-uri, cu circa 20,3 milioane de unitati vandute in trimestrul al doilea, urmat de Samsung (19,2 mil. unitati) si Nokia (16,7 mil. unitati), conform Strategy Analytics, companiei de cercetare care raporteaza numarul de telefoane vandute in functie de cate au fost oferite distribuitorilor.

Insa, potrivit Gartner, companie care numara telefoanele care au ajuns sa fie cumparate de consumatorii finali, la finalul lui iunie dominau telefoanele Android (Samsung, HTC, Motorola, Huawei), urmate de Nokia si abia apoi de Apple.

In ultimele saptamani Samsung si Apple s-au mai luptat in tribunal si pentru tableta Galaxy Tab 10.1, Apple cerand interzicerea vanzarii acesteia in Europa pentru ca ar seamana foarte mult cu iPad, tableta lansat de Apple.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri