Citeste cateva dintre “citatele-cheie” ale lui Steve Jobs, legendarul co-fondator si fost director executiv al Apple, care a decedat miercuri dupa mai multi ani de lupta cu cancerul.
Discursul de inceput de an la Universitatea Stanford, 2005

“A-mi aminti ca o sa mor curand este cel mai important instrument pe care l-as fi putut gasi pentru a ma ajuta sa iau deciziile importante in viata. Pentru ca aproape orice – toate asteptarile din exterior, toata mandria, toate fricile de a fi facut de rusine sau frica de esec – lucrurile acestea dispar toate in fata mortii, lasand in spate doar ceea ce conteaza cu adevarat. A-ti aminti ca esti muritor este cea mai buna modalitate pe care o cunosc sa evit capcana de a gandi ca ai ceva de pierdut. Esti deja dezbracat, gol. Nu exista niciun motiv sa nu-ti urmezi inima”.
….
“Viata ta este limitata, asa ca nu o pierde traind existenta altcuiva. Nu lasa zgomotul opiniilor altora sa iti inece vocea interioara”.

Conferinta AllThingsDigital, 2010

“Nimic nu este mai placut pentru mine decat sa primesc un mail intamplator de la o persoana de undeva, de la capatul lumii, care tocmai a cumparat un iPad si imi povesteste faptul ca este cel mai «cool» produs pe care l-a cumparat in existenta sa. Acest lucru ma face sa merg mai departe. Asta m-a tinut in viata in ultimii cinci ani, in ultimii 10 ani, cand usile imi erau aproape inchise. Si acest lucru ma va face sa continuu si cinci ani de acum incolo, orice s-ar intampla”.

Interviu cu Business Week, 2004

"Inovatiile vin de la oamenii pe care ii intalnesti pe coridor sau pe care ii suni in miez de noapte, atunci cand iti sau ii vine vreo idee. Sunt intalnirile ad hoc, atunci cand unul din sase oameni considera ca are o idee buna si vrea sa afle si parerile altora”
…..
"Inovatiile vin prin a spune «nu» in fata a 1.000 de idei, doar pentru a ne asigura ca nu mergem pe drumul gresit sau incercam sa facem prea mult. Ne gandim intotdeauna la noi piete pe care putem intra, dar doar prin a putea spune si «nu» ne putem concentra pe lucruri care sunt cu adevarat importante".

Lansarea de produs Apple, iunie 2011

“Si inca ceva…” (faimoasa lui sintagma de “intermezzo”, pe care o folosea des cand prezenta un produs, aratand cate poate face – “One more thing…” – n.r.)

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri