Alin Tise a adaugat ca are discutii cu doi "investitori importanti" pentru a lua locul fabricii Nokia de la Jucu.

" In contractul pe care il avem cu Nokia nu sunt prevazute chestiuni care tin de aspectul social, acestea trebuind sa faca parte din contractul colectiv de munca incheiat intre Nokia si sindicate. Contractul Nokia - CJ Cluj vorbeste strict de investitie si de conditiile in care ea se realizeaza. Din punctul de vedere al masurilor ulterioare, noi suntem deja in negocieri cu cei de la Nokia pentru a prelua aceasta investitie alti doi investitori. Eu negociez cu doi investitori importanti pentru a prelua aceasta afacere, iar acest lucru se va face doar cu acordul Nokia. Sunt convins ca, pana la sfarsitul anului, aceasta investitie va fi valorificata de un alt investitor", a spus Tise.

Consiliul Judetean Cluj a aprobat, in urma cu o saptamana, intr-o sedinta ordinara, infiintarea unei comisii care sa analizeze contractul cu compania Nokia, pentru a se vedea cum pot fi recuperate o parte din sumele alocate de statul roman pentru fabrica din Jucu, estimate la 20 de milioane de euro.

Citeste si:

Nokia va inchide fabrica de la Jucu, judetul Cluj, in cadrul unui program de eficientizare si reducere a costurilor, iar 2.200 de angajati isi vor pierde locurile de munca, deoarece unitatile de productie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez.

Grupul finlandez Nokia a inceput in februarie 2008 productia de telefoane mobile la fabrica din Jucu, investitia in fabrica ridicandu-se la 60 de milioane de euro.

Procedurile de inchidere a fabricii se vor derula pana la sfarsitul anului.