Barbu a adaugat ca s-a asigurat, in cadrul intalnirii cu reprezentantii Nokia Romania, ca discutiile pe care acestia le vor avea cu sindicatele vor fi corecte si ca angajatii vor avea toate drepturile protejate/

"Ne-au asigurat ca discutiile vor fi extrem de corecte si in interesul angajatilor, dar au mai spus ca pentru angajatii care merg la lucru si isi indeplinesc obligatiile de serviciu comportamentul va fi european, civilizat si cu grija fata de oameni. Daca apar situatii in care angajatii nu se prezinta la lucru si nu respecta programul, aceia vor suporta consecintele. Am vazut determinarea conducerii Nokia Romania de a-si respecta toate angajamentele", a afirmat Barbu.

Ea a spus ca nivelul salariilor compensatorii pentru angajatii care vor fi disponibilizati va fi stabilit in urma negocierilor dintre sindicate si conducerea companiei.

Barbu a mai afirmat ca a discutat cu reprezentantii Nokia Romania si despre intentia Guvernului de a accesa fonduri europene, iar acestia si-au aratat disponibilitatea de a pune la dispozitie informatiile necesare si de a participa la acest proiect.

Citeste si:

Nokia va inchide fabrica de la Jucu, judetul Cluj, in cadrul unui program de eficientizare si reducere a costurilor, iar 2.200 de angajati isi vor pierde locurile de munca, deoarece unitatile de productie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez.

Grupul finlandez Nokia a inceput in februarie 2008 productia de telefoane mobile la fabrica din Jucu, investitia in fabrica ridicandu-se la 60 de milioane de euro.

Procedurile de inchidere a fabricii se vor derula pana la sfarsitul anului.