Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a declarat dupa intalnirea cu reprezentantii Nokia Romania, ca acestia au dat asigurari ca discutiile cu reprezentantii salariatilor vor fi corecte, ca angajatii vor avea drepturile protejate, insa cei care nu se vor prezenta la lucru vor suporta consecintele, scrie Mediafax.
Barbu a adaugat ca s-a asigurat, in cadrul intalnirii cu reprezentantii Nokia Romania, ca discutiile pe care acestia le vor avea cu sindicatele vor fi corecte si ca angajatii vor avea toate drepturile protejate/

"Ne-au asigurat ca discutiile vor fi extrem de corecte si in interesul angajatilor, dar au mai spus ca pentru angajatii care merg la lucru si isi indeplinesc obligatiile de serviciu comportamentul va fi european, civilizat si cu grija fata de oameni. Daca apar situatii in care angajatii nu se prezinta la lucru si nu respecta programul, aceia vor suporta consecintele. Am vazut determinarea conducerii Nokia Romania de a-si respecta toate angajamentele", a afirmat Barbu.

Ea a spus ca nivelul salariilor compensatorii pentru angajatii care vor fi disponibilizati va fi stabilit in urma negocierilor dintre sindicate si conducerea companiei.

Barbu a mai afirmat ca a discutat cu reprezentantii Nokia Romania si despre intentia Guvernului de a accesa fonduri europene, iar acestia si-au aratat disponibilitatea de a pune la dispozitie informatiile necesare si de a participa la acest proiect.

Nokia va inchide fabrica de la Jucu, judetul Cluj, in cadrul unui program de eficientizare si reducere a costurilor, iar 2.200 de angajati isi vor pierde locurile de munca, deoarece unitatile de productie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez.

Grupul finlandez Nokia a inceput in februarie 2008 productia de telefoane mobile la fabrica din Jucu, investitia in fabrica ridicandu-se la 60 de milioane de euro.

Procedurile de inchidere a fabricii se vor derula pana la sfarsitul anului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri