Biografia autorizata a lui Steve Jobs este scrisa de Walter Isaacson, fost director general la revista Time. Numarul mare de comenzi de pe Amazon.com fac deja din carte una dintre cele mai bine vandute din toate timpurile. Initial, cartea ar fi trebuit sa iasa pe piata pe data de 21 noiembrie.

Cartea costa 18 $ in versiunea clasica si 14 $ in versiunea electronica.

Isaacson a povestit cum Jobs, cu dureri mari si prea slab pentru a mai urca scarile, cu cateva saptamani inainte de moartea sa, i-a transmis ca doreste ca, in viitor, copiii lui sa stie de ce nu a stat intotdeauna alaturi de ei. “Vreau ca cei mici sa ma cunoasca”, l-a citat Isaacson pe Jobs, la ultima lor intrevedere, acasa la Jobs, in Palo Alto, California. “Nu am fost tot timpul alaturi de ei si vreau sa inteleaga de ce”, a mai spus Steve Jobs.

Cofondatorul Apple era casatorit, din 1991, cu Laurene Powell, cu care a avut trei copii - un baiat si doua fiice, Reed (in varsta de 20 de ani), Erin (16 ani) si Eve (13 ani).

Citeste si:

Jobs mai avea insa o fata dintr-o relatie anterioara cu Chrisann Brennan, Lisa Brennan-Jobs, in varsta de 33 de ani.

Autorul biografiei a mai spus ca l-a vizitat pe Jobs ultima oara in urma cu cateva saptamani si l-a gasit ghemuit intr-un dormitor de la subsol. Era prea slabit sa mearga pe scari, “insa mintea lui era inca vie, avea umor”.

Jobs a murit miercuri la varsta de 56 de ani, din cauza unei forme rare de cancer pancreatic.