Urmatorul produs care ar putea revolutiona piata ar putea fi Apple Television, care ar putea fi lansat in 2012, dar, odata cu decesul lui Steve Jobs, analistii nu se mai inghesuie sa puna pariuri, scrie eWeek.com.
Majoritatea analistilor high-tech sunt de acord ca Steve Jobs, fondatorul companiei, a lasat compania pe o pozitie foarte buna pentru urmatorii ani, avand in spate executivi extrem de bine pregatiti.

CEO-ul companiei, Tim Cook, este unul dintre cei mai cunoscuti din industrie, design-urile lui Jonathan Ive sunt de exceptie, precum si eforturile de marketing ale lui Phil Schiller si software-urile lui Scott Forstall.

Condusi de Jobs, acesti oameni au reusit sa vanda peste 128 de milioane de iPhone-uri si 30 de milioane de iPad-uri in ultimii peste trei ani, facand din Apple un rival de temut pentru cele mai mari companii din lume, din orice industrii. Apple are in prezent circa 76 miliarde de dolari in cash, dublu fata de suma detinuta de Google, si anume 39 mld.$.

Cu toate acestea, acum, ca Jobs nu mai este, investitorii si consumatorii se intreaba ce va scoate Apple pe piata in viitorul apropiat si daca va reusi compania sa uimeasca si in lipsa lui Jobs.

“A reusi sa produci schimbari majore in obiceiurile consumatorilor pe termen lung este intotdeauna o provocare”, a declarat Avi Greengart, analist la Current Analysis.

Unii sunt de parere ca Apple va incerca sa scoata pe piata, in 2012, Apple Television, un produs despre care lumea high-tech specula inca de acum cinci ani. Spre deosebire de Netflix si YouTube video-streaming box care se vinde cu 100$, Apple Television va semana cu serviciul web Google TV.

Un asemenea serviciu va include un browser Safari si va sincroniza continut si servicii din iCloud, de pe iPhone-uri, iPad-uri si iMac-uri, permitand totodata accesul la peste 425.000 de aplicatii din App Store. Un astfel de serviciu va concura nu doar cu Google TV, dar si cu servicii precum Netflix si Amazon Instant Video.

“Continuam sa credem ca Apple dezvolta o televiziune care va succeda Apple TV set-top-box, cel mai probabil in 2012”, a declarat Gene Munster, un analist al Piper Jaffray.

Acest serviciu ar putea fi, dupa cum obisnuia sa descrie Steve Jobs, “urmatorul produs revolutionar al companiei”.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri