RCS & RDS, cel mai mare furnizor de servicii de internet de pe piata locala, va lansa protocolul IPv6 (Internet Protocol versiunea 6) pentru conexiunea la internet. Deocamdata serviciul poate fi testat doar de abonatii rezidentiali la internet prin fibra optica, iar in prima jumatate a anului viitor ar putea urma si lansarea comerciala.
IPv6 (Internet Protocol versiunea 6) va inlocui protocolul IPv4 folosit astazi. IPv6 mareste spatiul de adrese de internet valabil pentru vechiul protocol IPv4, de la 232 la 2128 si ofera companiei posibilitatea de a multiplica numarul de clienti existenti in retea.

Pe langa spatiul mult mai mare pentru adrese, acest protocol poate gestiona adresele si securiza mai bine datele.

De asemenea, IPv6 permite ca orice echipament care se poate conecta la internet (imprimanta, smart phone, tableta, smart TV, home theater PC, frigider, camera de supraveghere, NAS - Network Attached Storage, etc.) sa aiba o adresa publica si nu privata, ca pana acum.

„Clientii RCS & RDS nu vor resimti niciun disconfort la terminarea adreselor IPv4, in acel moment vom utiliza deja adrese IPv6.”, declara Silviu Georgescu, director tehnic in cadrul RCS & RDS.

Noul protocol poate fi testat de catre clientii persoane fizice, abonati la internet prin fibra optica.

IPv6 poate fi testat prin inscriere in "Contul Meu Digi" de pe website-ul companiei. Orasele care intra in prima etapa a testarii fiind: Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Timisoara, Iasi, Sibiu, Craiova, Targu Mures, Galati, Bacau, Braila, Pitesti, Ramnicu-Valcea, Targu-Jiu, Cernavoda, Medgidia, Eforie Nord, Navodari, Murfatlar.

Din luna noiembrie a acestui an, testarea IPv6 va fi disponibila si pentru clientii business ai RCS & RDS si pana la sfarsitul anului, compania va extinde programul de testare la nivel national, in intreaga retea.

"Reteaua de acces si agregare este pregatita deja in orasele in care facem testarea. Pregatirea retelei se va face in continuare conform etapelor urmatoare de testare: dorim sa testam IPv6 la nivel national, pana la finele anului. In functie de rezultatul testelor si de experienta clientilor, vom intra in faza comerciala. Estimam ca vom ajunge la aceasta ultima etapa, in primul semestru al anului viitor", au afirmat oficialii companiei pentru wall-street.ro

In urma cu cateva luni si Romtelecom si Cosmote au anuntat ca in curand vor lansa aceasta tehnologie.

RCS & RDS ofera televiziune prin cablu sau satelit, internet fix si mobi, telefonie fixa si telefonie mobila in peste 200 orase din tara.

Compania este unul din cei mai importanti operatori din regiune, furnizand servicii de telecomunicatii si in Ungaria, Cehia, Slovacia, Croatia, Serbia, Spania si Italia.

Anul trecut, RCS&RDS a avut afaceri de 418 milioane de euro si pierderi nete de 16,6 milioane de euro, conform Ministerului de Finante.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri