“Compania canadiana Research In Motion (RIM), care opereaza serviciul BlackBerry, anunta ca utilizatorii serviciilor de mesagerie si browsing BlackBerry din Europa, Orientul Mijlociu, Africa, India, Brazilia, Chile si Argentina sunt afectati din cauza unor probleme la sistemul central de operare al companiei RIM. Printre utilizatorii de BlackBerry afectati sunt si cei ai retelelor de telefonie mobila din Romania. RIM a anuntat ca sistemul de rezerva nu a functionat corespunzator in momentul aparitiei defectiunii. Compania canadiana lucreaza pentru remedierea situatiei in cel mai scurt timp posibil”, afirma oficialii Asociatiei Operatorilor Mobili din Romania (AOMR).

Organizatia reuneste companiile de telefonie mobila Cosmote Romania, Orange Romania, Telemobil (operator cumparat de Cosmote) si Vodafone Romania.

Intreruperile la serviciile de mesagerie si internet au inceput in Europa si Asia la inceputul acestei saptamani.

Citeste si:

Ieri, operatorul Vodafone Romania a transmis clientilor posesori de Blackberry urmatorul mesaj: „O problema globala Blackberry afecteaza functionarea normala a serviciului. Echipa de suport lucreaza la remediere. Ne cerem scuze pentru eventualele neplaceri”.

RIM, care si-a cladit reputatia de furnizor sigur de servicii de internet, incearca sa stavileasca declinul de pe pietele mondiale in fata concurentului Apple, dar si a producatorilor de smartphone-uri care ruleaza pe Google Android.

Sursa foto: Orange si BlackBerry