Compania IBM a anuntat recent ca isi va imbunatati capabilitatile sale de Business Transformation Outsourcing (BTO) pe o piata cu o valoare de 23,5 miliarde de dolari, in scopul optimizarii activitatii si serviciilor de administrare a lanturilor de aprovizionare, prin achizitionarea companiei Viacore, Inc., un furnizor de top din domeniul solutiilor de integrare a proceselor de afaceri menite sa ofere o transparenta cat mai mare activitatii lanturilor de distributie. Clauzele de natura financiara cu privire la aceasta achizitie nu au fost dezvaluite.

Anul trecut, IBM a introdus in premiera mondiala capabilitatile BTO pentru lanturile de aprovizionare, punand la dispozitia acestui proiect atat expertiza sa in materie de consultanta, cat si tehnologii analitice menite sa sprijine companiile in efortul lor de a utiliza si administra eficient procesele specifice lanturilor de aprovizionare.

Achizitia companiei Viacore sporeste capabilitatile IBM, mai ales in ceea ce priveste industria electronica si cea de retail, prin furnizarea catre clienti si catre partenerii din lanturile de aprovizionare ale acestora a mijloacelor necesare unui schimb de informatii eficient cu privire la capabilitatile tehnologice, inventar, productie, sourcing, distributie, previziuni, si planificare in timp real. Acest lucru le permite comunitatilor de parteneri din cadrul lanturilor de aprovizionare sa isi reduca cheltuielile, sa isi imbunatateasca gradul de receptivitate fata de nevoile clientilor si sa isi consolideze relatiile de afaceri.

"Construirea unui lant de aprovizionare receptiv si integrat, capabil sa administreze in timp real relatiile cu furnizorii, partenerii si clientii, reprezinta o sarcina extrem de complexa, care presupune existenta unei combinatii unice de abilitati de consultanta, tehnologie si servicii", a declarat Bill Ciemny, vicepresedintele diviziei Global Supply Chain BTO Solutions din cadrul IBM. "Prin achizitionarea companiei Viacore, IBM adauga unui portofoliu deja consolidat de parteneri interni si externi capabilitati care le ofera clientilor posibilitatea externalizarii lanturilor de aprovizionare, permitandu-le in acelasi timp sa isi concentreze eforturile pe procesele de inovatie si pe principalele lor abilitati".

"Solutiile oferite de Viacore pentru integrarea proceselor de afaceri i-au ajutat pe clientii nostri sa creeze lanturi de aprovizionare dinamice care ofera rezultate superioare in ceea ce priveste eficientizarea costurilor, receptivitatea fata de nevoile clientilor si productivitatea", a declarat Fadi Chehad, CEO la Viacore. "Pe parcursul ultimilor ani, ne-am bucurat de colaborarea cu IBM atat in ceea ce priveste serviciile de vanzari, cat si cele de marketing, iar eforturile noastre combinate vor da nastere unor oferte redutabile, destinate companiilor interesate sa obtina un avantaj competitiv prin folosirea resurselor de transformare a afacerilor pentru lanturile de aprovizionare".

Ofertele IBM BTO pentru lanturile de distributie ii ajuta pe clienti sa isi optimizeze procesele de afaceri, de la aprovizionare si logistica pana la strategie si planificare. IBM detine cele mai complexe practici de consultanta in domeniul managementului lanturilor de aprovizionare, avand peste 8.000 de experti. Acesti consultanti beneficiaza de cunostintele comune ale celor 15.000 de experti interni IBM din domeniul lanturilor de aprovizionare, pentru a furniza clientilor servicii BTO.

Business Transformation Outsourcing (BTO) transforma organizatiile clientilor si permit eficientizarea intreprinderilor prin intermediul unor abordari de afaceri si tehnologice inovatoare. Utilizand resursele globale ale IBM in ceea ce priveste metodologiile de consultanta si expertiza de top, cercetarea si capabilitatile ingineresti, tehnologiile avansate si instrumentele analitice, serviciile IBM BTO standardizeaza, eficientizeaza si imbunatatesc procesele de afaceri.

Serviciile IBM BTO transforma functii de afaceri cheie, precum Finante si Contabilitate, Managementul Relatiilor cu Clientii (CRM), Lantul de Distributie, Aprovizionare si Resurse Umane. IBM furnizeaza servicii BTO multor organizatii mondiale de prim rang, iar in ultimii 4 ani a efectuat o serie de achizitii strategice si investitii - printre care se numara achizitiile unor companii precum PwC Consulting, Daksh eServices, Liberty Insurance Services Corp., Maersk Data, Key MRO, Equitant si Healthlink - menite sa extinda si sa eficientizeze capabilitatile companiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri