BitDefender, divizia de securitate a datelor din cadrul SOFTWIN, anunta lansarea unei noi versiuni a solutiei antivirus pentru serverele de fisiere pe platforma Windows, BitDefender for File Servers. Una dintre noutatile acestei versiuni este adusa de tehnologia revolutionara HiVE, care asigura detectia proactiva a virusilor.

Aceasta tehnologie, dezvoltata 100% de specialistii romani, reprezinta o inovatie in domeniul securitatii datelor, plasand familia BitDefender in topul solutiilor prezente la nivel mondial. Ea mentine sistemul de operare in siguranta, protejandu-l de virusii necunoscuti, fara a fi nevoie de actualizarea prin Internet a antivirusului.

Serverele de fisiere sunt o tinta a amenintarilor informatice, dar mai ales o sursa de propagare a acestora.

Exista virusi care sunt programati special pentru a folosi astfel de intrari in reteaua unei companii cum ar fi viermii de retea, botii sau troienii. Acestia ii ofera unui hacker acces la bazele de date de pe serverele de fisiere neprotajate. Miza este mare, deoarece aceste atacuri se pot transforma pe de o parte in importante surse de castig pentru atacatori, iar pe de alta in pagube majore pentru companii, de aici rezultand necesitatea unei metode eficiente de protectie.

Protectia eficienta a serverelor de stocare si partajare a informatiei este o componenta esentiala a securitatii in orice companie, de aceea am optimizat noua versiune BitDefender for File Servers pentru a oferi cel mai inalt grad de siguranta. inainte de lansare, solutia a fost supusa unei testari Beta, in care au fost implicati clientii nostri. Consideram ca rezultatele sunt pe masura asteptarilor lor, declara Carmen Maierean, BitDefender Product Marketing Manager.

In anul 2004, la nivel mondial, cheltuielile cu software antivirus pentru File Servers au reprezentat 9% din cheltuielile totale pentru software de securitate, ajungand la 323,2 milioane USD. Previziunea pentru anul acesta este de 410,6 milioane USD (sursa IDC 2005).

Motoarele antivirus folosite de BitDefender for File Servers au primit deja certificarea Virus Bulletin 100%, care atesta detectarea tuturor virusilor aflati in circulatie. Raportarea in timp real a oricarui incident si posibilitatile de evaluare centralizata permit reactii imediate si eficiente, blocand si izoland fisierele infectate.

BitDefender este o suita de peste 54 de solutii pentru satisfacerea nevoilor de securitate ale mediului IT actual, oferind administrarea eficienta a amenintarilor informatice pentru peste 41 de milioane de utilizatori individuali si din corporatii, in mai mult de 100 de tari.

Realizata pentru a oferi protectie completa retelelor si sistemelor companiilor, gama de solutii BitDefender cuprinde, pe langa produse pentru protectia antivirus, antispam, personal firewall si solutii de administrare a securitatii. De asemenea, echipa BitDefender ofera consultanta organizatiilor in realizarea si stabilirea politicilor de securitate a datelor pentru retelele de calculatoare.

BitDefender este o divizie a SOFTWIN SRL, al carei sediu central se afla in Romania, la Bucuresti. SOFTWIN are reprezentante externe in Germania, Marea Britanie, Spania si SUA.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri