Grupul sud-coreean Samsung a anuntat, luni, ca a depus cereri in justitie pentru blocarea vanzarilor tabletei iPad 2 in Japonia. Produsele Apple incalca patentele Smasung privind comunicatiile wireless si tehnologii pentru interfata destinata utilizatorului.

Conflictele juridice dintre cei doi rivali s-au intins la nivel global din aprilie, cand Apple a acuzat Samsung ca a copiat iPad si iPhone la design-ul gamei de produse Galaxy. O instanta din Australia a blocat, saptamana trecuta, vanzarile tabletei Galaxy 10.1, in timp ce Samsung a initiat demersuri in Franta si Italia pentru a stopa vanzarea ultimului smartphone al Apple.

"Seria de procese dureaza mai mult si este mai extinsa decat se anticipa. Aceasta situatie nu este buna pentru niciuna din cele doua companii, avand in vedere relatiile de afaceri dintre ele. Intr-un final, cele doua parti vor cauta sa-si rezolve disputele", a afirmat James Song, analist la compania Daewoo Securities.

Apple, unul dintre cei mai mari cumparatori de chipuri si ecrane de la Samsung, controla 19,1% din piata smartphone-urilor la sfarsitul trimestrului al doilea, iar Samsung, principalul rival, 16,2%, potrivit firmei americane de cercetare IDC.