Apple a instituit luni o politica de restrictionare a vanzarilor de iPhone 4S pentru lanturile de retail ce comercializeaza terminalul, indicand posibilitatea ca stocurile terminalului sa fie limitate, scrie Computerworld.
Apple a anuntat clientii din SUA, Marea Britanie, Australia, Canada, Franta si Germania ca iPhone 4S “va fi disponibil din magazine doar pe baza de rezervare”. Cumparatorii au fost instruiti sa aleaga un magazin si sa se uite la inventar dupa ora locala 21:00, inainte sa plaseze o rezervare.

Jurnalistii din SUA au aflat ca modelele mai ieftine de iPhone, cele de 16 si 32 GB se gasesc din ce in ce mai greu, in timp ce modelul de 64 Gb inca se poate cumpara rapid.

In unele magazine din New York, site-urile indicau faptul ca nu mai aveau modelele de 16 GB deloc, in timp ce modelul de 32 GB era disponibil doar prin operatorul AT&T.

Apple s-a mai lovit de astfel de situatii si in cazul lansarilor anterioare de iPhone-uri. In 2010, Apple a vandut 1,7 milioane iPhone-uri in primele trei zile de la intrarea in retail – mai putin decat cele 4 milioane de modele pe care compania a anuntat ca le-a comercializat pentru iPhone 4S – dar cu toate acestea tot a epuizat stocurile.

iPhone 4S a inceput sa se vanda pe 14 octombrie in SUA, Marea Britanie, Australia, Canada, Franta, Germania si Japonia. Apple va lansa telefonul in alte 22 de tari pana pe 28 octombrie si un total de 70 pana la finalul anului.

In Romania, terminalul va fi disponibil cu preturi incepand de la circa 3.000 de lei in retail, operatorul Orange anuntand ca telefonul va fi disponibil si la abonament cel mai probabil pana la finalul anului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri