Sun Microsystems anunta doua initiative de securitate, una care introduce o noua forma de criptare pentru viitoarea generatie a Sun Java System Web Server, iar cea de a doua care revizuieste modul in care sunt furnizate caracteristicile de securitate pentru Solaris.

Ca parte a initiativelor sale, Sunt intentioneaza sa introduca Sun Java System Web Server 7.0 cu suport pentru Elliptic Curve Cryptography (ECC).

Compania mai intentioneaza sa renunte la traditia sa de a oferi Solaris in doua variante - una pentru marea masa a utilizatorilor si alta versiune cu functii de securitate extinse pentru agentiile guvernamentale, institutiile financiare si organizatiile din domeniul sanatatii. Sun a luat aceasta decizie deoarece clientii corporati doresc tot mai mult functii de securitate.

"Vom avea mai multe caracteristici de securitate in Sun Java Web Server", a spus Brian Leonard, director de marketing in cadrul Sun. "Aceasta nu inseamna ca vom inlocui actuala tehnologie de criptare RSA cu ECC, ci vom permite procesarea ambelor tehnologii".

ECC, care utilizeaza chei publice mai mici pentru a debloca continutul criptat, necesita mai putina putere de procesare, in timp ce intreprinde calcule mai rapide pentru securizarea tranzactiilor online. Giganta tehnologie de criptare RSA utilizeaza un algoritm diferit. Sun Java System Web Server 7.0, cu suport pentru ECC, va fi lansat in luna iulie.

De asemenea, compania este asteptata sa anunte saptamana viitoare planul de a schimba modul in care ofera securitate organizatiilor si agentiilor care lucreaza cu informatii sensibile. Anul trecut Sun a introdus sistemul de operare Solaris ca o oferta open-source. Insa acesta include doar 85% din caracteristicile de securitate care au fost oferite inainte intr-o versiune Trusted Solaris.


Sun intentioneaza sa prezinte saptamana viitoare Solaris Trusted Extensions, care acopera cele 15 procente ramase ale functiilor de securitate din Solaris 10.

Trusted Extensions, de exemplu, va oferi posibilitatea de a separa accesul la date pe baza profilului utilizatorului care incearca sa acceseze continutul. Organizatiile care sunt mandatate sa utilizeze nivele ridicate de securitate vor fi primele care se vor abona la serviciul de suport Trusted Extensions.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri