Cisco Romania a prezentat miercuri Cisco Cius, o tableta ce vizeaza exclusiv mediul business si care are ca atuuri colaborarea mobila, camera frontala de 720p precum si securitate avansata, dar pierde teren la nivel de viteza si conectivitate. Vezi ce isi propune Cisco Romania cu noua tableta.

Tableta ruleaza pe sistemul de operare Android 2.2, compania anuntand ca va face upgrade „in momentul in care aplicatiile nu vor mai rula corespunzator pe acest sistem”. Cius combina capabiltiati de voce, video, colaborare si virtualizare pentru mediul de enterprise, putand fi adaptata nevoilor angajatilor din mai multe medii.

Cisco Cius cantareste 520g, oferind flux video la definitie inalta (camera frontala de 720p si camera de 5MP pe spate), acces video in timp real si cu multipli participani, email, mesagerie, navigare si abiltiatea de a produce, edita si partaja continut stocat local sau in „cloud”.

1. Tu folosesti tableta pentru business/la birou?




Aplicatii Cisco sunt livrate si pe alte tablete, precum cele produse de Apple sau de Samsung, astfel incat „tine de preferintele clientilor ce achizitioneaza. Vrem sa lasam clientilor o varietate mare de optiuni, insa doar cu aceasta tableta nivelul de securitate este extrem de ridicat”, sustine Cristian Popescu, general manager Cisco Romania.

Tableta ruleaza pe un procesor Intel Atom 1,6 Ghz si are 1 Gb RAM. In varianta actuala, conectivitatea se rezuma la WiFi, lucru care limiteaza mult accesul la aplicatii, viteza nefiind de asemenea una „de top”. Oficialii Cisco Romania au spus ca pana la finalul anului este posibil sa se lanseze si versiunea 3G sau 4G insa inca nu detin informatii concrete privind acest aspect.

Comercializarea ei nu se face in retail ci prin 12 parteneri autorizati Cisco. Oficialii companiei s-au ferit sa declare daca exista precontracte in Romania, subliniind doar ca este propusa la mai multi clienti. Pretul este de 725$/tableta, insa acesta poate varia in functie de contract sau numarul de tablete comandate per companie.

Oficialii Cisco au subliniat ca segmentul de videoconferinte creste „consistent” in ultimii ani. „Ca si pe plan international, si romanii au realizat ca economisesc foarte multi bani daca, in loc sa se deplaseze, apeleaza la videoconferinte. Cisco a economisit 760 de milioane de dolari de la implementarea sistemului, in urma cu circa cinci ani. In Romania, am avut circa 900.000 de apeluri video de la acea data”, spune Popescu.

Totodata, jumatate dintre consumatori folosesc tabletele la munca in timp ce un alt studiu Cisco subliniaza ca, in 2012, 73% dintre angajatii a caror activitate se bazeaza, cel putin secvential, pe acces la web/sisteme informatice, vor fi „muncitori mobili”. 60% dintre angajati considera ca nu este necesar sa fii in birou pentru a fi productiv.

Videoconferintele IP de afaceri sunt prognozate sa creasca de sase ori, inregistrand o crestere de 2 ori mai mare decat traficul IP de afaceri general intre 2010 si 2015 .

„In conditiile mobilitatii crescute, departamentul IT pierde controlul asupra angajatilor. Tableta Cius permite restrictionarea accesului la aplicatii care nu sunt productive, o partajare eficienta, totul realizat de departamentul IT al fiecarei companii in parte. Astfel, acest departament preia iarasi controlul”, mai spune seful Cisco Romania. Tot departamentul IT va decide daca se va permite accesul la Android Market sau nu. Din start, tableta are insa acces la aplicatiile business din ecosistemul Cisco construit special pentru Cisco Cius, AppHQ.

Oficialul companiei nu a oferit niciun fel de informatie privind vanzarile Cisco in tara, numarul de angajati, vanzarile tabletei sau stocurile initiale, motivand lipsa raspunsurilor prin politica stricta pe care trebuie sa o urmeze compania datorita faptului ca este listata la bursa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri