Sistemul de invatamant autohton este total rupt de realitatea de pe piata muncii, existand un decalaj enorm intre cerintele angajatorilor si bagajul de cunostinte acumulat de absolventi, a declarat directorul general al SAP Romania, Valentin Tomsa, la forumul ZF Digital '11.
"Noi, SAP Romania, dupa ce angajam un proaspat absolvent, trebuie s-o luam de la zero cu pregatirea acestuia. Pe an ce trece, gradul de pregatire al absolventilor este tot mai slab. Invatamantul romanesc se degradeaza pe an ce trece", a explicat managerul SAP, conform Mediafax.

El a adaugat ca, in 2012, piata aplicatiilor software pentru afaceri nu va creste.

"Nu va creste nici piata pe care activeaza SAP, nici a altora. Anul 2012 va fi unul foarte dificil pentru economia romaneasca cand vorbim de cresteri de PIB in jurul cifrei de 1%. In acest context, nu putem vorbi de cresteri ale afacerilor", a spus Valentin Tomsa (foto).

Cu peste 82.000 de clienti in peste 120 de tari, SAP (Germania) este unul dintre cei mai importanti jucatori mondiali pe piata solutiilor software pentru afaceri.

SAP Romania s-a infiintat in anul 2002, activitatea sa fiind concentrata pe vanzari si marketing precum si pe dezvoltarea versiunilor localizate ale solutiilor SAP.

In 2010, potrivit datelor Ministerului Finantelor Publice, filiala locala a grupului german a raportat afaceri de 73,1 milioane de lei si un profit net de 11,6 milioane de lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri