"Noi, SAP Romania, dupa ce angajam un proaspat absolvent, trebuie s-o luam de la zero cu pregatirea acestuia. Pe an ce trece, gradul de pregatire al absolventilor este tot mai slab. Invatamantul romanesc se degradeaza pe an ce trece", a explicat managerul SAP, conform Mediafax.

El a adaugat ca, in 2012, piata aplicatiilor software pentru afaceri nu va creste.

"Nu va creste nici piata pe care activeaza SAP, nici a altora. Anul 2012 va fi unul foarte dificil pentru economia romaneasca cand vorbim de cresteri de PIB in jurul cifrei de 1%. In acest context, nu putem vorbi de cresteri ale afacerilor", a spus Valentin Tomsa (foto).

Citeste si:

Cu peste 82.000 de clienti in peste 120 de tari, SAP (Germania) este unul dintre cei mai importanti jucatori mondiali pe piata solutiilor software pentru afaceri.

SAP Romania s-a infiintat in anul 2002, activitatea sa fiind concentrata pe vanzari si marketing precum si pe dezvoltarea versiunilor localizate ale solutiilor SAP.

In 2010, potrivit datelor Ministerului Finantelor Publice, filiala locala a grupului german a raportat afaceri de 73,1 milioane de lei si un profit net de 11,6 milioane de lei.