Nokia, cel mai mare producator de terminale mobile, a raportat pe trimestrul trei o scadere mai mica decat cea asteptata, datorita vanzarilor bune de terminale basic, scrie presa internationala.
Nokia, care se pregateste sa intre mai puternic pe piata smartphone-urilor prin lansarea primului telefon cu Windows saptamana viitoare, a vandut 89,8 milioane de terminale mobile clasice, comparat cu asteptarile ce variau de la 67 milioane la 89,7 milioane.

Veniturile pe trimestrul trei incheiat in septembrie s-au redus cu 13% de la an la an, pana la 8,98 mld. euro, mai bine decat asteptarile analistilor care prevedeau venituri de 8,66 mld. euro. Compania a pierdut pe trimestrul trei 68 milioane de euro, a doua pierdere succesiva.

Volumul total de vanzari de terminale mobile a crescut cu 20% de la trimestru la trimestru, pana la 106,6 milioane de unitati, de la 88,5 milioane in trimestrul doi. Compania a inregistrat insa o scadere de 3%, de la an la an.

Pretul mediu de comercializare a scazut cu 18% de la trimestru la trimestru, pretul smartphone-urilor coborand cu 8%. Comparat cu aceeasi perioada a anului precedent, preturile s-au redus cu 22%.

Valoarea actiunilor Nokia a crescut cu 6%, pana la 4,75 euro/actiune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri