Pe o piata foarte concurentiala, cu jucatori atat traditionali cat si online, razboiul preturilor devine din ce in ce mai important, mai ales atunci cand este vorba despre gadget-uri pentru care se genereaza asteptari foarte mari. Altex Romania “a iesit la rampa” si a subliniat ca vor aduce iPhone 4S “la un pret mai mic decat cei de la eMag.ro”. eMag.ro nu se lasa mai prejos si declara "noi deja am adus primele 100 de bucati!".
[UPDATE, 12:55 - Replica eMag] Contactat de wall-street.ro, Radu Apostolescu, presedinte eMag.ro, a oferit urmatoarea replica oficialilor Altex: "Este amuzant cum, in fiecare dintre ultimele interviuri aparute, Altex s-a simtit dator sa spuna ca va face ceva mai bine decat noi. Le uram succes!".

[Articolul initial] Aceste declaratii subliniaza concurenta din ce in ce mai acerba pe piata retailului electroIT si poate fi vazuta ca “o manusa aruncata” in curtea eMag.

Reprezentantii eMag au subliniat ca ei deja au adus pe piata locala primele 100 de iPhone-uri 4S pe care le-au si livrat primelor persoane ce au facut precomanda. Pe lista de asteptare mai sunt insa inca peste 100 de persoane. “Vom livra telefoanele cat de repede posibil, atunci cand vom mai primi terminale”, spun reprezentantii companiei.

Dan Ostahie, presedinte al Altex, a subliniat pentru wall-street.ro ca Altex va aduce gadget-ul care a fost vandut peste hotare in 4 milioane de exemplare in aproximativ o saptamana. Ulterior, oficialii retailerului au spus ca il vor aduce la un pret mai mic decat concurentii directi de la eMag.ro, fara a oferi insa amanunte.

Pe site-ul eMag, gadget-ul Apple se poate precomanda la pretul de 3.000 de lei (varianta de 16 Gb), 3.500 de lei (varianta de 32 Gb) si 4.000 de lei (varianta de 64 Gb).

Si alti retaileri vor aduce gadget-urile, la aceleasi preturi. Printre ei se numara PCFun.ro, EvoMag.ro sau chiar putin mai scump – Cel.ro.

Intr-un interviu exclusiv acordat wall-street.ro, seful Altex a subliniat ca “o piata in trei este una competitiva”, aducand beneficii clientilor finali. El considera un singur concurent eMag.ro si Flanco, datorita sinergiilor dintre celor doua companii si actionariatului comun.

Altex este lider de piata pe segmentul retailului electroIT din tara, cu afaceri de 195 mil. euro in Romania. eMag.ro a inregistrat cresteri puternice in ultimii ani, in 2010 generand afaceri de 102 mil. euro.

Sursa foto: KansasStateFair.com

Wall-Street.ro va va tine la curent cu evolutia vanzarilor iPhone 4S in Romania.

Wall-Street.ro iti recomanda sa citesti si articolul Apple, la masa cu Altex: Ce proiect au pus la cale cele doua companii
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri