Livrarile globale de tablete au atins 16,7 milioane in al treilea trimestru din 2011, cota de piata a Apple ridicandu-se la 67% din piata, conform unui studiu al Strategy Analytics, publicat vineri si citat de Foxbusiness.com.
Desi iPad-ul ramane tableta dominanta la nivel mondial, suprematia ei este pusa in pericol de multitudinea de tablete cu sistem de operare Android.

Livrarile de tablete Android au crescut la 4,5 milioane in trimestrul trei, de la 100.000 in aceeasi perioada a anului trecut, oferind platformei o cota de piata de 27% la nivel global, de la doar 2% cu un an in urma. Acest lucru a dus la prabusirea cotei Apple de la 95,5% la doar 67%.

1. Crezi ca Apple va pierde in 2012 suprematia pe tablete?




“Zeci de modele Android, distribuite in multe tari la nivel global de branduri precum Samsung sau Acer, au dus la cresterea vanzarilor”, a declarat Neil Mawston, analist Strategy Analytics.

El a subliniat ca focusul se va muta acum pe impactul pe care il va avea tableta Kindle Fire a Amazon.com, care ruleaza tot pe sistemul de operare Android.

Microsoft a atras doar 2% din piata tabletelor in timp ce RIM, cu BlackBerry Playbook, doar 1%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri