Google a discutat cu cel putin doua firme de investitii despre posibilitatea de a le ajuta sa finanteze preluarea principalelor operatiuni ale rivalului Yahoo, au declarat surse apropiate situatiei, citate de cotidianul Wall Street Journal.
Gigantul IT american si eventualii parteneri au avut contacte preliminare, dar nu au ajuns la o propunere formala, iar Google ar putea decide sa nu continue discutiile, a spus sursa, informeaza Mediafax.

Wall Street Journal noteaza ca nu este clar care sunt firmele care au discutat cu Google.

Orice tranzactie intre Google si Yahoo, doua dintre cele mai mari companii active pe internet si care domina piata cautarilor online, ar atrage cu siguranta atentia autoritatilor de reglementare.

Autoritatile antitrust din SUA au impiedicat in 2008 un parteneriat intre cele doua companii. Un an mai tarziu, Yahoo a semnat un parteneriat pe zece ani cu Microsoft.

Microsoft analizeaza, de asemenea, finantarea partiala a unei oferte din partea unei companii de investitii pentru Yahoo, au spus surse apropiate situatiei.

Yahoo si-a concediat directorul general, Carol Bartz, in septembrie, iar compania incearca sa atraga oferte din partea unor eventuali investitori, precum firme de investitii. Astfel de cumparatori ar putea delista Yahoo si ar putea reorganiza compania. Yahoo nu si-a putut majora venituruile din publicitate nici mascar in contextul in care piata de publicitate pe internet creste anual cu peste 20%.

Google este de mult timp lider in domeniul cautarilor online. Pe piata de publicitate pe internet, Google este, insa, un jucator mai mic, dar aflat in crestere, noteaza Wall Street Journal. In Statele Unite, Facebook va obtine peste doua miliarde din publicitate online in acest an, Yahoo 1,6 miliarde de dolari, iar Google 1,1 miliarde de dolari, potrivit estimarilor companiei eMarketer.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri