Pregateste Google o preluare a Yahoo prin firme de investitii?

Google a discutat cu cel putin doua firme de investitii despre posibilitatea de a le ajuta sa finanteze preluarea principalelor operatiuni ale rivalului Yahoo, au declarat surse apropiate situatiei, citate de cotidianul Wall Street Journal.

Gigantul IT american si eventualii parteneri au avut contacte preliminare, dar nu au ajuns la o propunere formala, iar Google ar putea decide sa nu continue discutiile, a spus sursa, informeaza Mediafax.

Wall Street Journal noteaza ca nu este clar care sunt firmele care au discutat cu Google.

Orice tranzactie intre Google si Yahoo, doua dintre cele mai mari companii active pe internet si care domina piata cautarilor online, ar atrage cu siguranta atentia autoritatilor de reglementare.

Autoritatile antitrust din SUA au impiedicat in 2008 un parteneriat intre cele doua companii. Un an mai tarziu, Yahoo a semnat un parteneriat pe zece ani cu Microsoft.

Microsoft analizeaza, de asemenea, finantarea partiala a unei oferte din partea unei companii de investitii pentru Yahoo, au spus surse apropiate situatiei.

Yahoo si-a concediat directorul general, Carol Bartz, in septembrie, iar compania incearca sa atraga oferte din partea unor eventuali investitori, precum firme de investitii. Astfel de cumparatori ar putea delista Yahoo si ar putea reorganiza compania. Yahoo nu si-a putut majora venituruile din publicitate nici mascar in contextul in care piata de publicitate pe internet creste anual cu peste 20%.

Google este de mult timp lider in domeniul cautarilor online. Pe piata de publicitate pe internet, Google este, insa, un jucator mai mic, dar aflat in crestere, noteaza Wall Street Journal. In Statele Unite, Facebook va obtine peste doua miliarde din publicitate online in acest an, Yahoo 1,6 miliarde de dolari, iar Google 1,1 miliarde de dolari, potrivit estimarilor companiei eMarketer.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri