Presedintele si fondatorul Microsoft, a declarat intr-un interviu acordat publicatiei Financial Times, ca o lege adoptata in SUA privind modul in care companiile din domeniul Internetului ar trebui sa actioneze in fata cenzurii ar fi foarte benefica, rezolvand astfel si ultimele evenimente care s-au petrecut in China. Cu toate acestea, el a adaugat ca este impotriva unei legi care sa interzica activitatea companiilor in tarile in care cenzura inca mai este aplicata, argumentand ca Internetul este “o unealta a deschiderii” care nu poate fi amenintata de deciziile autoritatilor de a bloca circulatia libera a informatiilor.

Bill Gates a mai declarat ca nu simte remuscari in urma deciziilor prin care Microsoft a inchis doua conturi de blog din China, argumentand ca nu a facut altceva decat sa respecte ordinele scrise primite din partea autoritatilor locale. De asemenea, el a adaugat ca compania pe care o conduce va pune in aplicare orice hotarare oficiala a autoritatilor din China, dar ca Microsoft nu se va transforma intr-o instanta de cenzura, care sa monitorizeze stirile si alte fluxuri de informatii si apoi sa le elimine.

Legat de intentia Yahoo si AOL de a oferi un serviciu contra cost companiilor, prin care mailurile vor ajunge la destinatie evitand mai bine filtrele anti-spam, Bill Gates a declarat ca Microsoft nu va face acelasi lucru pentru Hotmail, compania avand deja servicii contra-cost, precum Exchange sau Outlook.

Bill Gates a mai declarat pentru Financial Times ca Microsoft depune toate eforturile pentru a oferi securitate maxima utilizatorilor produselor sale, acesta fiind si motivul intarzierii lansarii ultimei versiuni Windows Vista.

Interviul integral (in limba engleza) cu Bill Gates din Financial Times


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si