Sony va prelua integral, pentru 1,05 miliarde euro, producatorul de telefoane mobile Sony Ericsson detinut in joint venture cu grupul suedez Ericsson, in incercarea de a prinde din urma Apple si Samsung pe piata smartphone-urilor si tabletelor, transmite Reuters.
Sony va dobandi si unele brevete de inventie ale Ericsson din domeniul telefoanelor mobile, iar grupul japonez va integra produsele Sony Ericsson cu gama proprie de electronice si continut online, potrivit Mediafax.

Pana acum, laptopurile, tabletele, consolele de jocuri video si alte electronice produse de Sony erau create, dezvoltate, produse si asezate pe piata separat de telefoanele Sony Ericsson.

"Putem oferi consumatorilor smartphone-uri, laptopuri, tablete si televizoare care se vor conecta fara probleme intre ele si vor deschise o noua lume a divertismentului online", a declarat Sir Howard Stringer, presedinte si director general al Sony.

In piata se vorbeste demult de preluarea integrala a producatorului de telefoane de catre Sony, iar surse apropiate discutiilor au declarat in octombrie pentru Reuters ca grupul japonez si partenerul sau suedez, Ericsson, negociaza o astfel de tranzactie.

"Sony dispune acum de toate componentele necesare pentru a concura cu Samsung si Apple. Marea intrebare este - poate executa? Trecutul ma face sa fiu sceptic, insa nu as spune ca nu vor reusi", comenteaza un analist de specialitate.

Fondata in 2001, Sony Ericsson a avut un succes fulminant la debut, datorita telefoanelor axate pe camere foto de calitate sau redarea de muzica, derivate din popularele produse Walkman si CyberShot ale Sony. In ultimii ani insa, compania a ramas in urma pe piata smartphone, desi produce si comercializeaza telefoane competitive cu sistem de operare Android.

Ericsson a anuntat ca tranzactia include un acord amplu de licentiere a drepturilor de proprietate intelectuala, care acopera practic toate tehnologiile Ericsson folosite de Sony in produsele si serviciile sale. De asemenea, Sony a dobandit "cinci familii esentiale de brevete privind tehnologia telefoanelor wireless".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri