Hewlett-Packard va mentine divizia de PC-uri, schimband o decizie a fostului director executiv al companiei, Leo Apotheker, care dorea vinderea ei, scrie Guardian.co.uk. Pe de alta parte, nu aceeasi soarta o va avea webOS, compania renuntand la sistemul de operare pentru tablete si urmand sa concedieze 500 de job-uri.

HP a cumparat divizia webOS pentru 1,2 mld. $ in aprilie 2010, atunci cand a cumparat Palm. Renuntarea la acest sistem va face redundant personalul adiacent, acestia fiind ori concediati ori redistribuiti, in functie de competente, la alte divizii ale companiei. Compania a renuntat cu cateva luni in urma la tableta proprie, TouchPad.

HP a anuntat ca va mentine totusi divizia de PC-uri, fiind “o decizie corecta pentru clienti si parteneri, pentru actionari si angajatii nostri”, a spus Meg Whitman, presedinte si CEO al companiei.

Sub conducerea lui Aptheker, demis anul acesta din functie, HP lua in calcul cedarea diviziei de PC-uri, cea mai mare din lume, ce detine o cota de piata de circa 17,7%. Cu toate ca este dominant, segmentul de productie PC-uri este si cel mai putin profitabil pentru companie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Un barbat paralizat poate sa isi miste bratele cu puterea gandurilor