Samsung Electronics a devenit cel mai mare furnizor de smartphone-uri dupa ce a devansat Apple in trimestrul al treilea, in contextul razboiului tehnologic si juridic dintre cele doua companii, relateaza Bloomberg, citat de Mediafax.
Grupul sud-coreean a livrat 27,8 milioane de smartphone-uri in intervalul iulie-septembrie, in crestere cu 44% fata de trimestrul precedent si de patru ori mai mari fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Evolutia i-a conferit o cota de piata de 23,8%, potrivit companiei de consultanta Strategy Analytics din Marea Britanie.

Apple, cu livrari de 17,1 milioane de aparate, a avut o cota de piata de 14,6% si a trecut pe locul al doilea, iar Nokia a ramas pe pozitia a treia, cu 14,4%.

Cota de piata a Nokia a scazut de la 32,7% in urma cu un an.

Apple, care a lansat iPhone 4S in aceasta luna, a detinut pozitia de lider de piata doar un trimestru, dupa ce a devansat Nokia in acest an.

Samsung s-a folosit de sistemul de operare Android produs de Google pentru a-si mari vanzarile de smartphone-uri Galaxy si de tablete PC.

Profitul diviziei de telecomunicatii a Samsung a crescut de peste doua ori fata de aceeasi perioada a anului trecut, la nivelul record de 2.500 miliarde woni (2,2 miliarde dolari) si a reprezentat 60% din profitul grupului.

Piata mondiala a aparatelor smartphone a crescut cu 44% in acest an, la 117 milioane de unitati, conform datelor Strategy Analytics.
Compania finlandeza Nokia a ramas lider pe piata mondiala a telefoanelor mobile, care include si aparatele mai ieftine, cu o cota de 27,3%, in scadere cu cinci puncte procentuale, urmata de Samsung cu 22,6% si LG Electronics pe locul trei.

Vanzarile totale de telefoane mobile au crescut cu 14%, la 390 milioane unitati.

Apple si Samsung s-au acuzat reciproc in acest an de incalcarea patentelor pentru tehnologia folosita la telefoanele mobile si tablete, iar cazurile se judeca inca la Milano si Sydney.

Conflictul s-a acutizat in aprilie, dupa ce Apple a acuzat Samsung, in justitia americana, ca aparatele Galaxy copiaza iPhone si iPad.
Profitul Apple a crescut cu 53% in trimestrul trei, la 6,6 miliarde dolari, iar veniturile au urcat cu 39%, la 28,2 miliarde dolari, insa rezultatele s-au plasat sub estimarile analistilor pentru prima data in ultimii trei ani, din cauza cererii slabe pentru iPhone inainte de lansarea modelului 4S.

Vanzarile noului iPhone 4S au depasit 4 milioane de unitati in primul weekend de la lansarea pe piata. pe 14 octombrie, depasind un record anterior al Apple.

Samsung si Nokia au lansat la randul lor telefoane noi in aceasta luna

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri