Acorduri in domeniul comunicatiilor

Romania va colabora cu Franta, China, Ungaria si Egipt in domeniul comunicatiilor si tehnologiei informatiilor, a decis Guvernul, care a aprobat patru memorandumuri de intelegere in acest sens. Romania si Franta vor urmari impreuna reducerea decalajului digital, asigurarea securitatii aplicatiilor din domeniul comertului electronic si infiintarea de parcuri stiintifice si tehnologice.

Colaborarea cu China va viza, printre altele, cercetarea-dezvoltarea de noi produse (in special in ceea ce priveste telefonia mobila 3G) si dezvoltarea de aplicatii software. Romania si Ungaria se vor sustine reciproc pentru participarea la proiectele europene in domeniu, vor realiza integrarea minoritatilor nationale in societatea informationala si isi vor dezvolta relatiile de afaceri.
Colaborarea cu Egiptul va urmari schimburile de experienta si consultanta pentru accelerarea folosirii calculatoarelor si a Internetului in gospodarii, crearea unui portal de legaturi catre site-urile guvernamentale din cele doua tari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri