Au inceput disponibilizarile la fabrica Nokia din Jucu

Conducerea fabricii Nokia de la Jucu nu va prelungi de la 1 noiembrie contractele muncitorilor angajati pe o perioada determinata, salariati ai companiilor de recrutare Trenkwalder si Lugera & Makler. In total este vorba despre 200 de persoane, dintre care 50 au fost anuntati duminica ca nu li vor mai prelungi contractele de munca, conform Mediafax.

Acestia vor mai fi platiti pe lunile noiembrie si decembrie, desi nu vor mai lucra la fabrica de la Jucu, a afirmat Valentin Ilcas, liderul sindicatului Nokia Metal.

Potrivit sindicalistului, angajatii externi (persoane angajate de firmele Lugera&Makler, Adecco Resurse Umane si Trenkwalder pentru perioade determinate in functie de volumul de comenzi ale Nokia) nu vor intra in programul de acordare a platilor compensatorii, care se negociaza cu conducerea companiei finladeze.

Managementul celui mai mare producator de telefoane din lume a decis la finalul lui septembrie sa inchida fabrica din comuna Jucu, din judetul Cluj, intr-un program de eficientizare si reducere a costurilor. Compania se orienteaza catre piata asiatica, o zona in care se cumpara telefoane ieftine precum cele care se fabricau la Cluj. Nokia a pierdut in ultimii ani foarte mult teren in Europa, deoarece majoritatea locuitorilor isi cumpara telefoane smartphone, iar foarte multi prefera modelele Android ori iPhone in fata celor ale finlandezilor.

Pentru fabrica Nokia de la Cluj lucreaza in jur de 3-4.000 de persoane, dintre care 2.200 sunt angajati ai Nokia, iar restul sunt angajati ai Lugera&Makler, Adecco Resurse Umane si Trenkwalder.

Grupul finlandez Nokia a inceput in februarie 2008 productia de telefoane mobile la fabrica din Jucu, investitia ridicandu-se la 60 de milioane de euro.

Citeste aici povestea unui angajat extern al fabricii Nokia din Jucu: Mi-a placut pentru ca am avut colegi buni si sefii ne-au sprijinit


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri