Microsoft Internet Explorer a scazut, pentru prima data, sub o cota de piata de 50%. In 2009, browserul Microsoft detinea o cota de 64,6% din piata de profil, iar in acest an a ajuns la 49,58%, potrivit unui studiu al NetMarketShare preluat de portalul The Next Web.
In timp ce IE scade pe piata din punct de vedere al traficului realizat, concurentii de la Mozilla si Google ameninta din ce in ce mai mult disputa pentru primul loc inregistrand o crestere constanta in 2011.

Astfel, Firefox (Mozilla) si Chrome (Google) au crescut la 21,20%, respectiv 16,59%, cota de piata.

Cel mai probabil, IE dezvoltat de Microsoft isi va continua declinul pe piata intr-un ritm similar cu cel de acum, iar Firefox ar putea inregistra un boom in utilizare anul viitor, dupa cum estimeaza analistii. La fel de probabil, nu peste foarte multa vreme, Microsoft va pierde primul loc pe piata browserelor.

De partea cealalta, Chrome si Chrome OS, dezvoltate de gigantii de la Google se asteapta ca in 2012 cota de piata sa creasca datorita livrarii terminalelor care suporta atat serviciul web cat si sistemul de operare.

Unul din principalele motive pentru scaderea browserului dezvoltat de Microsoft ar fi ca Internet Explorer nu vine in intampinarea utilizatorilor cu noi versiuni la intervale scazute de timp, iar cand o noua versiune este lansata aceasta are foarte multe bug-uri.

Competitorii au simtit acest lucru, atat Firefox cat si Chrome dezvoltand noi versiuni aproape lunar pentru stabilitate si navigare fara probleme si pentru o securitate sporita.


Foto: phbeta.com
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri