Oracle a anuntat adaugarea Berkeley DB la linia sa de produse de baze de date încorporate care include Oracle Lite pentru dispozitive mobile si Oracle TimesTen pentru aplicatii de baze de date de tip “in-memory” ultra performante.

“Produsele Sleepycat extind familia de produse de baze de date Oracle, lider de piata în acest segment, oferind suport pentru clientii care au nevoie sa încorporeze o baza de date rapida, fiabila, la un cost redus”, afirma Andrew Mendelsohn, senior vice president, Oracle Database Server Technologies.

“Ne bucuram sa ne alaturam celei mai mari companii de software pentru mediul enterprise si liderului de piata pe segmentul bazelor de date”, afirma Mike Olson, CEO Sleepycat Software. “Produsele Sleepycat, portofoliul de clienti si modelul de business confirmat, împreuna cu expertiza remarcabila, tehnologia complementara si resursele companiei Oracle, ne vor permite sa raspundem mai bine cerintelor clientilor nostri si comunitatii open source.”

Conform Carl Olofson, IDC, “piata bazelor de date încorporate a fost estimata anul trecut la peste 2 miliarde USD în 2005 si previzionata sa depaseasca 3,2 miliarde de dolari în 2009. Aceasta piata este foarte diversificata, iar tehnologiile tind sa fie destul de specializate. Baza de date Berkeley DB oferita de Sleepycat completeaza Oracle TimesTen si Oracle Lite, permitând Oracle sa se adreseze unor segmente mai largi din piata bazelor de date încorporate.”
Berkeley DB este cea mai utilizata baza de date open source din lume, cu peste 200 de milioane de instalari. Berkeley DB este distribuita dupa un model dual de licentiere, adica este disponibila atât sub licenta publica cât si sub licenta comerciala. Proiectele bine cunoscute de open source precum sistemele de operare Linux si BSD UNIX, serverul de web Apache, directorul OpenLDAP, software-ul OpenOffice si multe altele încorporeaza tehnologia de baze de date Berkeley DB.
Termenii tranzactiei nu au fost dezvaluiti.

Despre Oracle

Oracle (NASDAQ: ORCL) este cea mai importanta companie de software pentru mediul enterprise din lume. Informatii suplimentare despre Oracle sunt disponibile la adresa www.oracle.com.
Oracle, JD Edwards, PeopleSoft si Siebel sunt marci înregistrate ale Oracle Corporation si/sau ale partenerilor sai. Alte nume pot fi marci înregistrate ale proprietarilor lor.

Informatiile de mai sus au ca obiectiv prezentarea directiei generale a companiei privind produsele sale. Au scop exclusiv informativ si nu pot fi incluse în nici un contract. Nu reprezinta un angajament al companiei de livrare a unui material sau functionalitati si nu trebuie sa constituie baza nici unei decizii de achizitie. Dezvoltarile, versiunile si data prevazuta pentru introducerea oricarei functionalitati descrise pentru produsele Oracle vor fi decise exclusiv de compania Oracle.