Compania ţsi extinde linia de produse de baze de date ţncorporate cu Berkeley DB
Oracle a anuntat adaugarea Berkeley DB la linia sa de produse de baze de date ţncorporate care include Oracle Lite pentru dispozitive mobile si Oracle TimesTen pentru aplicatii de baze de date de tip ôin-memoryö ultra performante.

ôProdusele Sleepycat extind familia de produse de baze de date Oracle, lider de piata ţn acest segment, oferind suport pentru clientii care au nevoie sa ţncorporeze o baza de date rapida, fiabila, la un cost redusö, afirma Andrew Mendelsohn, senior vice president, Oracle Database Server Technologies.

ôNe bucuram sa ne alaturam celei mai mari companii de software pentru mediul enterprise si liderului de piata pe segmentul bazelor de dateö, afirma Mike Olson, CEO Sleepycat Software. ôProdusele Sleepycat, portofoliul de clienti si modelul de business confirmat, ţmpreuna cu expertiza remarcabila, tehnologia complementara si resursele companiei Oracle, ne vor permite sa raspundem mai bine cerintelor clientilor nostri si comunitatii open source.ö

Conform Carl Olofson, IDC, ôpiata bazelor de date ţncorporate a fost estimata anul trecut la peste 2 miliarde USD ţn 2005 si previzionata sa depaseasca 3,2 miliarde de dolari ţn 2009. Aceasta piata este foarte diversificata, iar tehnologiile tind sa fie destul de specializate. Baza de date Berkeley DB oferita de Sleepycat completeaza Oracle TimesTen si Oracle Lite, permitÔnd Oracle sa se adreseze unor segmente mai largi din piata bazelor de date ţncorporate.ö
Berkeley DB este cea mai utilizata baza de date open source din lume, cu peste 200 de milioane de instalari. Berkeley DB este distribuita dupa un model dual de licentiere, adica este disponibila atÔt sub licenta publica cÔt si sub licenta comerciala. Proiectele bine cunoscute de open source precum sistemele de operare Linux si BSD UNIX, serverul de web Apache, directorul OpenLDAP, software-ul OpenOffice si multe altele ţncorporeaza tehnologia de baze de date Berkeley DB.
Termenii tranzactiei nu au fost dezvaluiti.

Despre Oracle

Oracle (NASDAQ: ORCL) este cea mai importanta companie de software pentru mediul enterprise din lume. Informatii suplimentare despre Oracle sunt disponibile la adresa www.oracle.com.
Oracle, JD Edwards, PeopleSoft si Siebel sunt marci ţnregistrate ale Oracle Corporation si/sau ale partenerilor sai. Alte nume pot fi marci ţnregistrate ale proprietarilor lor.

Informatiile de mai sus au ca obiectiv prezentarea directiei generale a companiei privind produsele sale. Au scop exclusiv informativ si nu pot fi incluse ţn nici un contract. Nu reprezinta un angajament al companiei de livrare a unui material sau functionalitati si nu trebuie sa constituie baza nici unei decizii de achizitie. Dezvoltarile, versiunile si data prevazuta pentru introducerea oricarei functionalitati descrise pentru produsele Oracle vor fi decise exclusiv de compania Oracle.

Aboneaz─â-te pe

Calculator Salariu: Afl─â c├ó╚Ťi bani prime╚Öti ├«n m├ón─â ├«n func╚Ťie de salariul brut ┬╗

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat ├«n 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari juc─âtori din industria rom├óneasc─â de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezen╚Ť─â pe pia╚Ťa media, ne-am propus s─â fim o surs─â de inspira╚Ťie pentru mediul de business, dar ╚Öi un canal de educa╚Ťie pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiar─â.├Än plus, Wall-Street.ro are o experien╚Ť─â de 10 ani ├«n organizarea de evenimente B2B, timp ├«n care a sus╚Ťinut peste 100 de conferin╚Ťe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&s─ân─âtate sau imobiliare. Astfel, am reu╚Öit s─â avem o acoperire complet─â - online ╚Öi offline - pentru tot ce ├«nseamn─â business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din sec╚Ťiunea IT & C »Setari Cookie-uri