Zoltan Teszari a fondat si dezvoltat in ultimii 17 de ani RCS&RDS, cel mai mare operator de telecomunicatii cu actionariat romanesc cu afaceri de 418 milioane de euro anul trecut. Desi compania pe care o detine are milioane de clienti de televiziune, internet si telefonie, pana acum in presa a aparut doar o fotografie cu acesta.

Publicatiile de afaceri l-au numit adesea “miliardarul fara chip” sau “miliardarul invizibil” pe omul de afaceri oradean in varsta de 41 de ani care a fondat un gigant in telecomunicatii pornind de la o toneta de inghetata. RCS & RDS ofera televiziune prin cablu sau satelit, internet fix si mobil, telefonie fixa si telefonie mobila in peste 200 orase din tara. De asemenea, activeaza si in Ungaria, Cehia, Slovacia, Croatia, Serbia, Spania si Italia.

Teszari traieste locuieste in anexa unui hotel de doua stele de langa o padure de langa Oradea, potrivit ziarului Cancan.

“Zoltan Teszari s-a mutat acolo in urma cu aproape doi ani, cand a parasit domiciliul din centrul orasului in schimbul vietii la tara. Practic, el locuieste intr-o anexa a unui hotel de doua stele aflat la cativa kilometri de Oradea. A ales simplitatea in locul opulentei, fara sa iasa in evidenta sau sa participe la vreun cocktail monden, desi a ajuns un om bogat ca patron de televiziuni, distributie prin cablu a televiziunilor si IT. Nici macar angajatii nu-i cunosc chipul, ci doar vocea, pentru ca tine legatura cu ei prin intermediul sistemelor electronice de conferinta. La fel procedeaza si cu putinii prieteni care i-au mai ramas”, scrie publicatia.

Cititi mai multe in Cancan.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Digi Communications, venituri mai mari cu 13,3%