Georgescu: Mutarea sediului in SUA a triplat valoarea Avangate

Mutarea sediul central al Avangate in SUA a triplat valoarea dezvoltatorului de solutii ecommerce, a declarat Radu Georgescu, fondatorul si presedintele Consiliului Director al companiei, care spune ca urmatorul pas este atragerea unui fond de investitii american in actionariat.

"Dupa patru ani de incercari am reusit sa mut sediul Avangate in Statele Unite ale Americii. Fara a face investitii, doar mutarea firmei a triplat valoarea Avangate, ne place sau nu, o firma din Sillicon Valley este de trei ori mai valoroasa decat una din Romania", a spus Georgescu la un seminar pe tema antreprenoriatului, scrie Mediafax.

Georgescu a adus in acest an la conducerea Avangate o echipa de management din Statele Unite ale Americii, iar mutarea sediului din Romania face parte din strategia omului de afaceri de a vinde, in viitor, afacerea unui investitor din America sau de a o lista pe Nasdaq.

"Vrem sa luam o noua finantare de la un fond de investitii specific local de tehnologie si vor urma apoi cresteri foarte mari, achizitii si apoi exit", a adaugat Georgescu, mentionand ca atragerea fondului ar putea avea loc pana la sfarsitul anului viitor, fara insa sa ofere detalii.

Fondul 3TS Capital Partners a preluat, in prima parte a anului, un pachet minoritar de actiuni la compania Avangate si va investi 4 milioane de euro in furnizorul de solutii si servicii pentru distributia electronica de software.

"Am luat o linie de finantare de la un fond de investitii din Europa. Existenta lui a fost foarte importanta pentru a structura compania. Cu ajutorul lor am reusit sa angajam un management din SUA", a mai spus Georgescu.

Avangate a fost desprinsa din compania de solutii pentru comertul electronic GECAD ePayment si este controlata de Radu Georgescu, prin firma Orbitview.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri