"Dupa patru ani de incercari am reusit sa mut sediul Avangate in Statele Unite ale Americii. Fara a face investitii, doar mutarea firmei a triplat valoarea Avangate, ne place sau nu, o firma din Sillicon Valley este de trei ori mai valoroasa decat una din Romania", a spus Georgescu la un seminar pe tema antreprenoriatului, scrie Mediafax.

Georgescu a adus in acest an la conducerea Avangate o echipa de management din Statele Unite ale Americii, iar mutarea sediului din Romania face parte din strategia omului de afaceri de a vinde, in viitor, afacerea unui investitor din America sau de a o lista pe Nasdaq.

"Vrem sa luam o noua finantare de la un fond de investitii specific local de tehnologie si vor urma apoi cresteri foarte mari, achizitii si apoi exit", a adaugat Georgescu, mentionand ca atragerea fondului ar putea avea loc pana la sfarsitul anului viitor, fara insa sa ofere detalii.

Fondul 3TS Capital Partners a preluat, in prima parte a anului, un pachet minoritar de actiuni la compania Avangate si va investi 4 milioane de euro in furnizorul de solutii si servicii pentru distributia electronica de software.

Citeste si:

"Am luat o linie de finantare de la un fond de investitii din Europa. Existenta lui a fost foarte importanta pentru a structura compania. Cu ajutorul lor am reusit sa angajam un management din SUA", a mai spus Georgescu.

Avangate a fost desprinsa din compania de solutii pentru comertul electronic GECAD ePayment si este controlata de Radu Georgescu, prin firma Orbitview.