Grupul FlorideLux.ro, detinut de omul de afaceri Marius Ghenea si care opereaza magazinele online floridelux.ro, a lansat site-ul cosuridelux.ro intrand astfel pe segmentul cadourilor corporate, o piata evaluata la circa 2,5 milioane de euro in acest an.
Compania estimeaza vanzari de 85.000 de euro in primul an de la lansarea magazinului online. Practic, noul site va genera in jur de 15% din afacerile grupului estimate sa ajunga la 560.000 de euro anul viitor.

“Noul magazin cosuridelux.ro are o oferta mult mai variata de cadouri, comparativ cu celelalte site-uri din portofoliul grupului, si este orientata pe cererea specifica de cadouri business in perioadele de sarbatori. De altfel, ne bazam pe o crestere progresiva a vanzarilor, mizand in special pe perioadele de Craciun, 1 si 8 Martie si de Paste”, a explicat Marius Dosinescu, manager de dezvoltare a businessului in cadrul grupului FlorideLux.ro.

Grupul mai detine si magazinele online floridelux.ro, brazidecraciun.ro si coroane.ro.

Investitia in lansarea noului site s-a ridicat la aproximativ 5.000 de euro (pentru ambalarea si fotografierea produselor, site si logistica), iar in urmatoarele sase luni reprezentatii companiei vor mai investi in jur de 4.000 de euro.

Pana la sfarsitul acestui an, reprezentantii companiei estimeaza vanzari de aproximativ 15.000 de euro pe noul site, in vreme ce afacerilor totale ale grupului sunt apreciate la peste 0,5 milioane de euro, dublu fata de nivelul din 2010.

Cele mai cautate cadouri

Printre cele mai cautate cadouri de catre companii se numara fructele, ciocolata, florile si bauturile alcoolice, in timp ce cadourile preferate de persoanele fizice sunt parfumurile, cosmeticele, ciocolata, sampania, cadourile pentru nou nascuti cu hainute si jucarii.

In prezent, valoarea medie a comenzilor inregistrate de persoanele fizice se ridica la aproximativ 80 de euro. Pe perioada sarbatorilor, valoarea medie a comenzilor pentru persoanele juridice este estimata sa ajunga la peste 1.500 de euro, in conditiile in care multe companii vor aloca bugete de ordinul a 20-30.000 de euro.

Pe masura ce oferta de produse se va diversifica este de asteptat ca valoarea medie a comenzilor sa scada, iar ponderea clientilor persoane fizice sa depaseasca 20%.

Vanzarile online de cadouri corporate vor creste cu 40% in 2012

Piata cadourilor corporate este evaluata la 2,5 milioane de euro in acest an, cu o estimare de crestere de 40%, la pana 3,5 milioane de euro pentru 2012.

Intreaga piata de cadouri comecializate online se va ridica in acest an la circa 10 milioane de euro, iar in 2012 aceasta va evolua pana la aproximativ 15 milioane de euro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri