Grupul american Oracle si-a majorat previziunile referitoare la veniturile aferente ultimelor doua trimestre din anul fiscal 2005-2006, peste nivelurile anuntate de analistii de pe Wall Street, si a anuntat ca va concedia 2.000 de angajati, ca urmare a preluarii Siebel Systems, transmite Reuters.

Oracle a prognozat pentru trimestrul trei venituri cuprinse intre 3,45 miliarde de dolari si 3,5 miliarde de dolari, iar pentru ultimele trei luni ale anului 4,39-4,55 miliarde de dolari. Tinta medie prognozata de analistii americani se plasa la 3,45 miliarde de dolari, respectiv 4,37 miliarde de dolari.

Revizuirea estimarilor succede finalizarii preluarii Siebel Systems, pentru care Oracle a platit 5,85 miliarde de dolari. Tranzactia a fost finantata prin credite. "Vom analiza posibilitatea efectuarii unor noi achizitii. Ne-am luat insa angajamentul sa ne platim datoriile si cred ca putem face acest lucru", a declarat directorul financiar al companiei, Safra Catz.

De asemenea, Oracle a anuntat ca va renunta la circa 2.000 de locuri de munca, forta totala de munca reducandu-se la 55.000 de angajati.
Potrivit directorului executiv al Oracle, Larry Ellison, salariatii concediati fac parte din divizia de administrare a programelor.

Grupul american este prezent in Romania din 1995 prin Oracle Romania. Subsidiara este controlata de Oracle East Central Europe Service BV (Olanda) in proportie de 99,9% si are un capital social de 17,6 milioane de lei.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Romanul care construieste imaginea SUA critica strategia Romaniei