Vodafone ramane la Verizon Wireless

Vodafone isi va pastra pentru moment participatia in cadrul grupului american Verizon Wireless, infirmand astfel informatiile recente referitoare la o eventuala retragere de pe aceasta piata, potrivit lui Arun Sarin, directorul executiv al companiei, citat de Reuters. "De fiecare data cand am evaluat situatia, am ajuns la concluzia ca aceasta este strategia potrivita. Dorim sa ne pastram participatia, dar asta nu inseamna ca nu ne vom schimba opinia dupa o perioada", a declarat Sarin. El a precizat ca Vodafone evalueaza periodic optiunile legate de procentul de 45% detinut in cadrul celui de-al doilea mare operator de telefonie mobila din SUA.

Sarin a aratat ca la momentul potrivit Vodafone ar putea avea in vedere o gama larga de optiuni.

"Privim aceasta situatie din punctul de vedere al valorii nete ce ar putea fi returnate investitorilor", a adaugat Sarin.

Unii actionari ai Vodafone, cel mai mare operator de telefonie mobila pe plan mondial in functie de venituri, s-au pronuntat in favoarea vanzarii titlurilor Verizon si distribuirea catre investitori a fondurilor, estimate la mai multe miliarde de dolari.

Actionarii sustin ca o asemenea operatiune ar permite aprecierea titlurilor, care au scazut cu 14% de la inceputul anului 2005.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Recomandarile analistilor pentru cele mai populare actiuni europene
Setari Cookie-uri