Jeffrey Katzenberg, CEO al producatorului de animatii DreamWorks, a anuntat ca, impreuna cu Intel, a pus la punct o solutie pentru a crea animatii aproape in timp real, diminuand considerabil timpul necesar crearii acestora.
Declaratia a fost facuta in cadrul conferintei Techonomy de anul acesta.

Katzenberg a spus audientei ca lucreaza cot la cot cu Intel pentru a rescrie software-ul necesar pentru randarea animatiilor, scopul fiind a-l alinia cu tehnologiile procesoarelor cu mai multe nuclee. Astfel, DreamWorks va reusi “sa revolutioneze industria animatiilor”.

Daca pana acum DreamWorks era considerata in special o companie ce spune povesti animate, Katzenberg subliniaza ca, in viitor, firma va fi privita si ca una de tehnologie.

Ceea ce Katzenberg numeste “pocalul sfant” este de fapt posibilitatea de a construi animatii aproape in timp real. Pana in prezent, generarea unei secvente de doar cateva secunde lua unui specialist aproximativ o saptamana. Cu noua tehnologie ce este dezvoltata de Intel si DreamWorks, artistii vor putea adauga efecte si culori in timp real. Totodata, tehnologia va putea fi folosita si in industrii precum cea a petrolului sau simulari de zbor, pana la imagini medicale.

DreamWorks si Intel mai au de lucrat pana la finalizarea tehnologiei dar Katzenberg spune ca se afla deja la doua treimi din drum.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri