Deutsche Telekom, proprietarul a 40% din OTE, si Vodafone Group au pierdut 6,4 miliarde de dolari din investitiile in Grecia si exercita presiuni asupra autoritatilor de reglementare sa permita fuziunile operatorilor de telefonie mobila pentru a mentine profitabilitatea, transmite Bloomberg.
Vodafone negociaza de peste doua luni o posibila fuziune ale operatiunilor sale din Grecia cu Wind Hellas Telecommunications, companie detinuta de sase fonduri internationale de investitii, scrie Mediafax.

In urma fuziunii, piata ar fi dominata de doi operatori, cu OTE, care detine operatorul de telefonie mobila Cosmote, lider de piata.

"Daca nu vor aproba fuziunea, in curand vom avea pe piata o noua companie falimentara", a declarat directorul general al OTE, Michael Tsamaz.

Piata wireless din Grecia a fost afectata de recesiune, utilizatorii fiind ingrijorati daca noile masuri de austeritate le vor reduce puterea de cumparare.

OTE, cu 7,9 milioane de clienti wireless, a raportat o scadere de 10% a veniturilor pe acest segment, in primele noua luni.

Vodafone, cel mai mare operator de telefonie mobila la nivel mondial, a inregistrat la divizia din Grecia pierderi de 450 milioane de lire sterline (713 milioane dolari) in trimestrul precedent.

Este improbabil ca cererea de fuziune a Vodafone si Wind Hellas sa fie inaintata Comisiei Europene inainte de luna decembrie, in loc de octombrie asa cum era planificat.

Negocierile intre Vodafone si compania americana Largo, care detine o participatie la Wind Hellas intarzie, a relatat joi publicatia elena Kathimerini.

Vodafone avea la sfarsitul lui septembrie patru milioane de clienti in Grecia, iar Hellas 3,88 milioane.

"Prefer o piata mai putin fragmentata", a declarat Tsamaz, seful OTE.

El a aratat ca o astfel de piata creeaza conditiile pentru profitabilitate pe termen lung.

Deutsche Telekom a investit circa 4 miliarde de euro in OTE, de cand a inceput sa cumpere actiuni ale companiei in 2008, si are dreptul de preemptiune asupra participatiei de 10% din titluri aflata inca in proprietatea statului elen, daca guvernul de la Atena ar decide sa vanda pachetul.

Oficialii grupului refuza sa confirme daca vor sa majoreze participatia la OTE. Acordul de privatizare incheiat cu statul elen confera Deutsche Telekom prerogativa de a consolida OTE ca divizie a grupului si de a desemna directorul general.

In Romania, OTE este actionar majoritar la Romtelecom si detine Cosmote, al treilea operator de telefonie mobila de pe piata, si lantul de magazine Germanos.

Sursa imagine: www.freedigitalphotos.net


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri