Dan Matei are o experienta de peste zece ani in programare web, iar recent a ajuns la cinci milioane de descarcari in magazinul de aplicatii Nokia Store, devenind astfel unul dintre cei mai de succes dezvoltatori de continut pentru telefoane Nokia, a anuntat compania.
Matei este unul din dezvoltatorii romani cu cel mai mare numar de aplicatii in Nokia Store, cu 39 de aplicatii publicate.

El este dezvoltator din octombrie 2010, cand s-a inscris cu aplicatia Air Painter la concursul global Calling All Innovators. Aplicatiile sale sunt cel mai des downloadate in India. Dan Matei (foto) a absolvit Facultatea de Automatica si Calculatoare din cadrul Universitatii Politehnice din Bucuresti si are peste zece ani de experienta in programare web (flash, html, javascript, css, php/mysql, asp/SQLserver).

“Nokia Store este o oportunitate de a transforma in venituri pasiunea pe care o am pentru programare. Este si un loc unde pot fi creativ, limitele fiind date doar de capacitatea mea de a ma gandi la un produs interesant. Timpul alocat crearii unei aplicatii depinde de complexitatea ei iar acesta poate dura de la 2 ore la o saptamana, veniturile generate de o aplicatie nu sunt intotdeauna direct proportionale cu timpul alocat acesteia”, a declarat Dan Matei.

Nokia Store genereaza, in prezent, la nivel global, peste zece milioane de descarcari pe zi iar un numar de 177 publisheri au depasit un milion de descarcari.

Cele mai descarcate aplicatii in 2011 la nivel global au fost: Facebook Chat, eBuddy Messenger Free, WhatsApp Messenger, High Speed 3D Free si Skype.

In Romania, cele mai descarcate aplicatii, in octombrie, au fost: Yahoo!_Msg_JAVA_APP, AdventureOfTed, Talking Cat Lite, Cars si Force_AD.

Smartphone-urile cele cele mai folosite, in 2011, pentru descarcarea de continut din Nokia Store au fost: Nokia N8 si Nokia 5800 XpressMusic.

La nivel global, posesorii de terminale Nokia din peste 180 de tari au acces la acest magazin de aplicatii de pe 154 de modele de telefoane, in 32 de limbi. Nokia (Ovi) Store a fost lansat in luna mai 2009.

Sursa foto: Dan Matei
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri