Cat de mult au inovat companiile romanesti in IT&C in ultimii trei este una dintre intrebarile la care au raspuns specialistii in IT&C prezenti la conferinta "Inovatie in IT: Solutii pentru IMM-uri", organizata astazi de wall-street.ro in parteneriat cu Romtelecom. Cititi mai jos raspunsurile.
Mircea Tudor, fondator MB Technology: "Mi-e greu sa spun, inclin sa cred ca da in ultimii trei ani a fost mai multa inovatie pentru ca romanii sunt foarte creativi si nu intamplator suntem printre puterile mondiale in software si outsourcing."

Victor Voicu, director coordonator managementul produsului Romtelecom:
"Am inovat destul de mult daca ne gandim ca acum sapte eram aproape de situatia de monopol, erau linii inchiriate, telefonie si telex. Astazi oferim internet, telefonie, televiziune si IPTV. Am inovat in pricing, clientii vor sa treaca de la investitii initiale mari (CAPEX) la plata lunara. "

Mihai Sfintescu, Director de investitii 3TS Capital Partners: "Am vazut mai multa inovatie si ma astept sa continue acesta tendinta in Romania si la nivel mondial, cert este ca dupa Lehman Brothers printre cele putinele sectoare care performeaza bine sunt cele legate de inovatie, IT. Aceste sectoare au continuat sa creasca substantial atat la nivel mondial cat si in Romania si ma astept ca in continuare sa vedem studenti care se indreapta catre aceste domenii. "

Alexandru Lapusan, director executiv Zitec
: "Eu nu sunt foarte convins pentru ca noi intalnim mereu oameni din Ucraina, Costa Rica, Filipine si acolo este concurenta. Pentru noi, perioada asta mai dificila ne-a ajutat sa ne orientam si catre alte servicii, pana acum doi ani am facut outsourcing, am fost mercenari, dar intre timp am avut resurse noi si am dezvoltat produse proprii."

Iulian Circiumaru, manager PwC
: "Inovatie inseamna pe de o parte investitia intr-un produs, intr-o tehnologie noua si in ultimii ani acest lucru s-a diminuat destul de mult pentru ca este nevoie de capital si sunt motive ca acest lucru va continua la fel. Pe de alta parte, inovatie inseamna procese de business, modele de business si aici vom vedea inovatie. "

Ce parere aveti? Cum inoveaza companiile de IT&C din Romania? Vom vedea mai multa inovatia in viitor, in noua economie?

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri