SAP Romania a deschis un centru care va furniza servicii de consultanta IT cu valoare adaugata clientilor grupului german SAP din Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA), si intentioneaza sa angajeze 400 de consultanti pana in 2014, scrie Mediafax.

Denumit Nearshore Delivery Center, noua entitate a rezultat din transformarea fostului centru al SAP Global Delivery Group, parte a diviziei SAP Consulting din Bucuresti, si va include alte doua birouri in Romania, la Timisoara si Cluj-Napoca.

Centrul va furniza servicii in special pentru pietele mature din vestul si centrul Europei, pentru sustinerea proiectelor din Austria, Belgia, Elvetia, Germania, Luxemburg si Olanda.

"Centrele nearshore contribuie semnificativ la furnizarea de servicii cu costuri totale reduse, concomitent cu imbunatatirea calitatii, a vitezei si scalabilitatii. Cu aceasta abordare, vom putea oferi clientilor SAP servicii profesioniste printr-un sistem mixt de livrare, de la distanta sau direct la sediul acestora, beneficiind de avantajul culturii, al limbii si al fusului orar apropiat, in completarea livrarilor traditionale locale sau off-shore", a declarat presedintele SAP EMEA, Franck Cohen.

In urmatorii ani, SAP intentioneaza sa angajeze anual peste 100 de consultanti in Romania, atat prin sistemul obisnuit de recrutare, cat si prin programul SAP Academy, derulat in cooperare cu principalele centre universitare din Romania, respectiv Universitatea Politehnica si Academia de Studii Economice din Bucuresti, Universitatea Babes-Bolyai si Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, precum si Universitatea de Vest din Timisoara.

"Obiectivul nostru este de a crea o echipa de profesionisti, care sa furnizeze servicii de consultanta cu valoare adaugata clientilor SAP din Europa", a declarat directorul SAP Nearshore Center Romania, Gheorghe Olteanu.

Centrul nearshore din Romania si viitoarea unitate din Portugalia vor fi primele doua centre de acest fel ale SAP din Europa. Acestea vor deservi clienti din diferite regiuni ale Europei, se precizeaza in comunicat.

SAP este unul dintre principalii jucatori mondiali in domeniul aplicatiilor software pentru afaceri, cu peste 105.000 de clienti.

SAP Romania a fost infiintata in 2002, activitatea fiind concentrata pe vanzari si marketing, precum si pe dezvoltarea versiunilor localizate ale solutiilor SAP.

In 2010, potrivit datelor Ministerului Finantelor Publice, filiala locala a grupului german a raportat afaceri de 73,1 milioane de lei si un profit net de 11,6 milioane de lei.

La nivel global, grupul german a inregistrat anul trecut o crestere cu 17% a veniturilor, de la 10,67 miliarde euro la 12,46 miliarde euro. Profitul dupa plata impozitelor a avansat cu 4%, de la 1,75 miliarde euro la 1,81 miliarde euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Un bărbat cu simptome de COVID-19 a fugit pe fereastră dintr-un spital
Setari Cookie-uri