Compania de echipamente de telecomunicatii, Nokia Siemens Networks, vrea sa restructureze 17.000 de locuri de munca, aproximativ 23% din totalul de angajati, in urma unui program care va taia costurile cu 1 miliard de euro anual, potrivit The New York Times.
Activitatea grupului se va axa in viitor pe echipamentele de broadband si pe servicii.

Parteneriatul dintre grupul finlandez Nokia si compania germana de infrastructura Siemens a intampinat dificultati legate de profitabilitate inca din 2007, anul infiintarii joint venture-ului, din cauza cheltuielilor operationale ridicate si a rivalilor Ericsson si Huawei.

In trimestrul trei (T3) din 2011, profitul operationaa fost de 6 milioane de euro la o cifra de afaceri de 3,41 miliarde euro.

Nokia si Siemens au contribuit fiecare cu cate 500 milioane de euro pentru implementarea unui program de restructurare care a inceput in septembrie .

CEO-ul Nokia Siemens, Rajeev Suri, a declarat ca alte fonduri nu sunt necesare in acest moment.

Reprezentantii celor doua companiilor au mentionat ca iau in considare listarea la Bursa a Nokia Siemens in anii urmatori.

Astfel grupul va avea posibilitatea sa-si imbunatateasca profitabilitatea si independenta fata de companiile mama.

Nokia Siemens se va concentra pe echipamentele de internet mobil si va renunta la cateva proiecte mici legate de telefonia fixa, a mai mentionat Rajeev Suri.

Sursa foto:
Nokia Siemens Networks

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri