Noua generatie de console PlayStation ar putea sa fie lansata mai tarziu decat in primavara acestui an, asa cum fusese prevazut initial. Aceasta intarziere este cauzata de nefinalizarea specificatiilor tehnologice pentru unele parti componente ale consolei, specificatii fara de care produsul nu va fi lansat pe piata. Vom astepta specificatiile pana in ultimul minut, dar lansarea ar putea fi devansata, daca nu vor fi finalizate in curand, a declarat un purtator de cuvant al Sony Corp, citat de Reuters.

Noua consola PlayStation 3 va oferi pe langa jocuri si posibilitatea de a asculta muzica sau de a viziona filme. Ea va putea fi folosita de catre sapte persoane simultan, fiind dotata cu un cip mult mai puternic decat cel folosit pentru Intel Pentium 4, grafica fiind de asemenea mai buna comparativ cu generatiile precedente de PlayStation.

In toamna in SUA, in 2007 in Europa

Lansarea PlayStation 3 este asteptata si de catre analisti, avand in vedere ca Microsoft a lansat deja Xbox 360 in noiembrie 2005, iar Nintendo Revolution este asteptat la sfarsitul acestui an. Termenul initial de lansare primavara acestui an, a fost considerat nerelizabil de catre expertii pietei, acestia fiind de parere ca noua consola Sony va fi lansata in vara in Japonia, in toamna in SUA, urmand ca in Europa sa ajunga de abia la inceputul lui 2007.

Sony detine 70% din piata consolelor de jocuri, unii analisti fiind de parere ca Microsoft va recupera 20 de procente in urma unei campanii agresive de promovare. Al treilea jucator de pe piata, Nintendo, care detine o cota de 15 procente, a adoptat o alta strategie, tintind cresterea numarului de jucatori cu o consola proprie si a numarului de jocuri originale.