Microsoft a anuntat achizitia motorului de cautare video VideoSurf care va oferi companiei cu sediul in Redmond tehnologia necesara pentru a permite utilizatorilor sa caute eficient filme, seriale, clipuri si alte formate video pe Internet, scrie Informationweek.com.
Date exacte despre tranzactie nu au fost facute publice, dar TechCrunch a raportat ca valoarea tranzactiei s-a ridicat la circa 100 mil. dolari.

Microsoft a spus ca va integra tehnologia, in prima faza, in serviciul propriu Xbox Live, astfel incat membri sai sa poata cauta usor prin continutul video stocat.

“In timp, vom integra serviciul pe cat mai multe platforme, avand un potential foarte ridicat”, a declarat Alex Garden, director al diviziei Xbox Live.

Motorul de cautare VideoSurf se va imbina cu tehnologia de voce implementata recent de Microsoft tot in Xbox Live prin intermediul unitatii de control Kinect. Tehnologia permite simpla rostire a titlului dorit pentru ca sistemul sa il gaseasca.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri