In prezent fondul de investitii 3TS Capital Partners este in discutii pentru o posibila achizitie cu mai multe companii din IT, a declarat Mihai Sfintescu, director de investii in cadrul fondului de private equity, la “Inovatie in IT: Solutii pentru IMM-uri”, conferinta organizata de wall-street.ro in parteneriat cu Romtelecom.

“Avem mai multe discutii si probabil in lunile urmatoare vom concretiza ceva. Ne intereseaza companii din IT, software in general, solutii scalabile si mai ales aplicatii de tip cloud - software as a service (n.red. solutii care reduc costurile IT si care functioneaza pe principiul “platesti cat folosesti”). Ideale sunt aplicatiile care pot fi cloud. Putem continua sa investim de pe acest nou fond (n.red 3TS Catalyst Romania) in Avangate (companie in care 3TS a cumparat un pachet minoritar pentru aprox. 4 mil. euro). Dar acum ne concentram pe zona de fund raising, suntem preocupati sa strangem fonduri pentru lansarea Catalyst. Este destul de greu”, a afirmat managerul.

El a adaugat ca atunci cand face o investitie, fondul pe care il reprezinta nu se implica in managementul companiei finantate.

“Partea de executie, de zi cu zi, este la antreprenori, la echipa de management. Aportul nostru este la strategie, adminstratie, poate in gasirea unui client cheie”, explica Mihai Sfintescu (foto).

Vor lansa un nou fond de investitii

3TS Capital Partners a anuntat in acest an ca va lansa un nou fond de investitii (3TS Catalyst Romania), care va avea un capital de circa 25-30 de milioane de euro si care se va adresa companiilor mici si mijlocii din domeniul IT&C si media. Investitia intr-o companie va fi intre 0,1-2 milioane de euro.

Fondul mai activeaza in Romania prin vehiculele de investitii: 3TS Fund I, 3TS Fund II, 3TS-Cisco Fund si 3TS Growth Fund III. Pana acum 3TS Capital Partners a investit in Romania in companii precum Orange, Astral Telecom, MobiFon (Connex), Regina Maria, Romprest, Internet Corp, Avangate si Axigen (Gecad Technologies).

3TS Capital Partners este una dintre cele mai mari companii de investitii financiare din Europa Centrala si de Est si are birouri in Bucuresti, Budapesta, Praga, Viena si Varsovia.

Managerul 3TS spune ca invatamantul romanesc este destul de bun in domeniul tehnic, dar in cel economic este “dezastru”.

“Asa- zisele scoli de afaceri sunt foarte slabe. Este o enigma pentru mine cum anumite scoli de economie au ramas la un nivel foarte indepartat, de Marx”, declara Sfintescu.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri