CE: Puteti fi amendati pentru ca nu ati introdus noile reguli in telecom

Comisia Europeana a trimis scrisori unui numar de saisprezece state membre, printre care si Romania, pentru ca nu au implementat noile norme ale Uniunii Europene in domeniul telecomunicatiilor, la sase luni de la expirarea termenului prevazut in domeniu (25 mai 2011).

Transpunerea partiala a normelor UE in domeniul telecomunicatiilor limiteaza drepturile consumatorilor in aceste 16 state membre.

Regulile ofera noi drepturi privind telefonia fixa, serviciile de telefonie mobila si accesul la internet, de exemplu dreptul de a schimba operatorul de telecomunicatii intr o singura zi fara schimbarea numarului de telefon si dreptul la transparenta in privinta practicilor de gestionare a traficului de date utilizate de furnizorii de servicii de internet. Normele respective asigura, de asemenea, o mai buna protectie a vietii private si a datelor cu caracter personal online.

Tarile care au primit avertizarea sunt Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Republica Ceha, Franta, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Tarile de Jos, Polonia, Portugalia, Romania.

Comisia si-a prezentat solicitarile sub forma de „avize motivate”, iar statele membre care nu implementeaza integral noua legislatie risca sa fie deferite Curtii de Justitie a UE si, eventual, sa li se acorde sanctiuni financiare.

Sursa foto: Freedigitalphotos.net


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri